top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Zinloos en niet zinloos' - een column van Rob Fransman


Het anti Israël geteisem zoekt altijd naar de sporadische student die claimt Joods te zijn. Of zo iemand werkelijk Joods is, is onbelangrijk. Zodra er iemand een keppeltje opzet is hij voor de activisten Joods en wordt hij of zij voor het antizionistische karretje gespannen. 


Zo kon het gebeuren dat van de zes studenten die in hongerstaking gingen op de Maastrichtse universiteit, zich twee Joods noemden. Op YouTube zag ik een bekeppelde Engelssprekende mentaal gehandicapte vertellen dat hij in hongerstaking was “omdat de universiteit onze eis om de banden met Israël te verbreken niet opvolgt.” De zich journalist noemende interviewer verzuimde aan de hongerende gek te vragen of hij altijd een keppeltje draagt. Humor hebben de hongerstakers wel: ze verweten de universiteit dat die hun gezondheid in gevaar bracht.  Is lachwekkend maar wel degelijk beangstigend.

 

De nieuwsjunkie die ik ben kan moeilijk nalaten om de kranten te spellen. Ik zou dat niet moeten doen want het lezen van Volkskrant, NRC en Parool is zelfkastijding. De hoeveelheid anti Israël nieuws is overweldigend. Zoals bij de recente controverse tussen Mona Keijzer en Arnon Grunberg. Keijzer wil dat nieuwkomers verplicht over de Holocaust geïnformeerd worden, Grunberg vindt dat onnodig. (ik ook maar om andere redenen, kom ik op terug) In de NRC verschijnt dan prompt een commentaar van Mohammed (vriend van notoire antisemiet Abu Jahjah) Benzakour. Hij vindt holocaust onderwijs een goed idee mits de kruistochten aan het lespakket worden toegevoegd.


Een quote uit zijn van venijn overkokend stuk: “Al vrees ik dat de ware verlichting nog even op zich laat wachten, gelet op de mede door deze regering mogelijk gemaakte etnische zuiveringspraktijken elders – zij het nu zonder Zyklon B”

Alles wat de NRC publiceert is alleen voor abonnementhouders te lezen. Maar kijk, de paywall verdwijnt als het in de kraam te pas komt.  Dit pis-artikel is zomaar gratis te lezen. (geen link, zoek zelf maar op)


Overigens ben ik het niet eens met Mona Keijzer die nieuwkomers wil verplichten zich over de Holocaust te laten informeren. Het helpt echt niet. Iedere school krijgt regelmatig een gastspreker op bezoek die zijn eigen Sjoa-verhaal vertelt. Ikzelf ben ermee gestopt want onze verhalen hebben geen enkel effect gehad. 50 jaar Sjoa-onderwijs en er is geen Jodenhater minder. 7 Oktober bewijst dat antisemitisme niet uit de Nederlandse samenleving is verdwenen. Integendeel, het wordt iedere dag virulenter.


Arnon Grunberg is het voorbeeld van de Joodse zelfhater. Bleef het daar maar bij. Het is erger want Grunberg wordt door woke Links als excuus gebruikt. “We zijn het eens met de Jood Grunberg. Kijk ons eens niet antisemitisch zijn.” De zo bewonderde veelschrijver trakteert zijn fans vervolgens op een tweet over beendermeel. De man is werkelijk niet goed bij zijn hoofd.


Als er zo nodig ingeburgerd moet worden, leer de nieuwkomers dan één ding: pas je verdomme aan! Het gaat niet alleen om antisemitische denkbeelden. Het gaat om de westerse waarden van gelijkheid van ALLE mensen. Inburgering zou moeten beginnen (en eindigen) met: “U bent hier welkom onder voorwaarde dat u zich aanpast. Dus u aanvaardt dat iedereen gelijkwaardig is, zich kleedt zoals hij of zij wil en – na wederzijds akkoord - seks heeft naar eigen smaak. Kortom: U gedraagt zich behoorlijk. Zo eenvoudig kan het zijn.  


De meeste nieuwkomers kennen de geschiedenis van hun eigen regio niet eens en hebben nauwelijks kennis van de eigen religie. Onze beleidsmakers menen er goed aan te doen de nieuwkomer met wat feitjes te overladen en een rudimentaire taalcursus te volgen. Daarna mag hij/zij meteen door naar de moskee om verder geïndoctrineerd te worden.

Het is allemaal vrij zinloos.

 

Net zo zinloos als deze column. Maar niet zinloos is het om te leven als Nederlandse Jood, zionist en warm supporter van de staat Israël. U komt toch ook naar de JNF-solidariteitsbijeenkomst op 25 juni? Doen hoor! Het is belangrijk dat die manifestatie tot de laatste stoel is uitverkocht. Om te bewijzen dat we er zijn. In Israël en hier en dat we blijven. We laten ons door niemand wegjagen.

 


597 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Linda Dekie
Linda Dekie
May 26

zou ook graag komen maar woon in Antwerpen en daar ik nog revalideer van kanker is het moeilijk. maar duim vanaf hier en stuur al mijn sympathie mischien eens een avond in Antwerpen ?💙💙

Like

ghettobass666
May 26

Dank, kan je woorden alleen maar beamen. Die column in NRC is toch weer achter de betaalmuur verdwenen. Jammer had toch wel even willen lezen wat die ellendeling voor narigheid heeft opgeschreven. Zou graag naar de solidariteitsavond willen maar kan het niet betalen. Daarom vanaf hier en op X zoveel mogelijk mijn solidariteit!😊

Like
bottom of page