top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zomer activiteit in Israël: Arabesque Festival in Akko


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Van 23-27 augustus 2022 vindt het 5e Internationale Arabesque Festival van Klassieke Arabische en Andalusische muziek plaats. De locatie is het nieuwe auditorium in het hart van Akko, een stad in het noorden van Israël.


Het festival biedt toeristen en bezoekers een vijfdaagse viering van tijdloze en authentieke Arabische en Andalusische muziek, die het culturele mozaïek weerspiegelt van de stad waarin het plaatsvindt. Akko is een moderne stad met een oud verleden, rijk aan archeologische overblijfselen en een stad waar Joden en Arabieren, nieuwe immigranten, religieuzen en seculieren samenleven in harmonie en co-existentie.


Dit unieke festival richt zich op muziek en klanken die door Joodse en Arabische muzikanten en artiesten zijn gemaakt. Samen creëren zij een levendige symfonie van eenheid en het verlangen naar een leven van vrede en wederzijdse acceptatie.


Hoogtepunten van het festival zijn:


- Van Akko tot Athene", het Jeruzalem Orkest Oost West ontvangt de legendarische Griekse zangeres Glykeria (23 augustus, 20:30)

- In the Court of the King", een originele productie die hulde brengt aan Zohar Argov, de onbetwiste koning van de Israëlische mediterrane muziek, met pianist en componist Guy Mintus begeleid door andere muzikanten (24 augustus, 20:30)

- Dialna", het Dialna Orchestra begeleidt drie diva's van de Marokkaanse muziek, elk met hun eigen individuele stijl, in een ontroerende viering van authentieke Marokkaanse muziek (25 augustus, 20:30)

- Kabbalat Shabbat - cantors zullen optreden in het Auditorium van Akko en in synagogen in Akko


Het Arabesque Festival wordt elk jaar druk bezocht door zowel toeristen als Israëliërs.

46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page