top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

11 bedrijven met Israëlische banden staan ​​op Fast Company's lijst van innovatieve bedrijven


Creatief denkende foto gemaakt door freepik


Elf bedrijven met Israëlische banden staan ​​op Fast Company's lijst van innovatieve bedrijven van 2022.


Twee bedrijven opgericht door Israëli's in New York - LivePerson en Lili - maakten de top 50-lijst. LivePerson ontwikkelt conversational commerce en AI-software. Lili is een alles-in-één bank-app die is ontworpen voor freelancers. Beide bedrijven hebben ontwikkelingscentra in Israël.


De andere negen zijn opgenomen onder 528 bedrijven die door het zakenmagazine worden genoemd voor "het hervormen van hun bedrijven, industrieën en de bredere cultuur" in 52 categorieën.


LivePerson staat op de eerste plaats in de categorie Kunstmatige Intelligentie. Immunai , gevestigd in New York, met kantoren in Tel Aviv, staat op de 10e plaats voor zijn werk in het in kaart brengen van het immuunsysteem om nieuwe therapeutische ontdekkingen mogelijk te maken en de ontwikkeling van geneesmiddelen te versnellen.


In de categorie Europa/Midden-Oosten/Afrika stond D-ID op nummer 7 voor "het gebruik van AI om bewegende foto's mogelijk te maken - net als in de Harry Potter-films."


Met D-ID-technologie kunnen gebruikers van het door Israël opgerichte online genealogieplatform MyHeritage foto's van voorouders en historische figuren tot leven wekken en zelfs de levensverhalen van hun voorouders animeren.


Virtuele landbouwinnovator Infarm, opgericht door Israëli's in Berlijn, stond op nummer 8 in diezelfde categorie voor "grotere verticale landbouw dichter bij de eindgebruikers brengen", met activiteiten in 50 steden in 11 landen tot nu toe.


Edgybees staat op derde plaats in de categorie Actuele gebeurtenissen. De geospatiale intelligentiesoftware van Edgybees, gevestigd in Herzliya, biedt visuele context in realtime om duidelijkheid, precisie en snelheid te brengen in missiekritieke operaties in de openbare veiligheid, defensie, kritieke infrastructuur en commerciële sectoren.


De Empathy- app staat op #5 in de categorie Klein en machtig om gezinnen te helpen bij het navigeren door de logistieke taken waarmee ze worden geconfronteerd na het verlies van een geliefde. Klanten zijn onder meer New York Life, Amerika's grootste onderlinge levensverzekeraar.


De categorie Beveiliging omvatte Cheq AI Technologies , een cyberbeveiligingsstartup met een eerste volledig beveiligingsplatform voor marketingteams. Fast Company heeft het in Tel Aviv gevestigde bedrijf gecrediteerd voor het "uitwissen van bot online gedrag".


In de categorie Voedsel werd Groundwork BioAg geprezen omdat het "probeerde gewassen gezond te houden met een inoculant dat graanboeren helpt hun opbrengst per hectare te verhogen en tegelijkertijd hun gebruik van fosfor te verminderen, een voedingsstof die bijdraagt ​​aan watervervuiling."


Het Overwolf- platform voor het maken, delen en geld verdienen van in-game apps en mods behaalde de derde plaats in de categorie Gaming. Overwolf is gevestigd in Ramat Gan.


K Health uit Tel Aviv stond op de 10e plaats in de categorie Gezondheid voor het gebruik van "kunstmatige intelligentie om patiënten te triageren in een poging de werkdruk van artsen te verminderen en kosten te besparen."
51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page