top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

123 nieuwe besmettingsgevallen in 24 uur, hoogste aantal sinds april


Foto MDA


Door de opmars van de Delta variant van het COVID-19 virus zijn er in de afgelopen 24 uur 105 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen, meldt het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Dit is is hoogste aantal sinds 23 april.


Na 32.400 uitgevoerde tests steeg het positive testpercentage op maandag naar 0,3% ver boven het gemiddelde van 0,1% van de laatste paar weken.


Het aantal actieve patiënten is gestegen naar 397, waarvan het grootste deel jongeren betreft, de R-waarde is gestegen naar 1,72 wat aantoont hoe snel besmettingen op dit moment rond gaan.


Er liggen 51 patiënten in de ziekenhuizen, hetzelfde aantal als op zondag, waarvan 24 ernstig ziek zijn, 19 van hen kritiek met 18 van hen die aan de beademing zijn aangesloten.


Het dodental bleef staan op 6.427.


Ook gevaccineerden raken besmet, al zijn de virus verschijnselen bij hen licht, zoals zere keel, hoofdpijn en vermoeidheid. Wel moeten ook zij in quarantaine. Het is bekend dat het Pfizer vaccin tot 88% tegen de Delta variant beschermd.


Steeds meer bedrijven laten hun werknemers een mondmasker dragen uit angst voor besmettingen. Ook op straat is het opvallend dat meer mensen gebruikelijk weer een mondmasker dragen terwijl daar geen verplichting toe is.


De coronavirus Tsaar, professor Nachman zei "dat overwogen een aantal geschrapte coronavirus beperkingen opnieuw in te voeren". Een beslissing daarover wordt de komende dagen genomen.823 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page