top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

3 Israëlische bedrijven staan in de Cleantech Global Top 100


Foto met dank aan BreezoMeter


Het internationale onderzoeks- en adviesbureau Cleantech Group heeft drie Israëlische bedrijven opgenomen in de onlangs gepubliceerde Cleantech Global Top 100-lijst. De lijst maakt deel uit van het 2021-rapport van Cleantech Group over de cleantech industrie.


BreezoMeter was een van de 21 bedrijven in zeven landen die werden genoemd in de categorie hulpbronnen en milieu. Het in Haifa gevestigde monitoring- en voorspellingsbedrijf werkt samen met wereldwijde merken zoals L'oreal, Apple en Volvo, die milieugegevens en inzichten uit meer dan 11 miljoen bronnen leveren aan 400 miljoen gebruikers wereldwijd, aldus ISRAEL21C.


Future Meat is een van de 12 bedrijven uit zeven landen die zijn gekozen in de categorie landbouw en voeding. Future Meat, gevestigd in Rehovot, maakt in het laboratorium gekweekte vleesproducten en heeft onlangs 347 miljoen dollar opgehaald voor de bouw van een fabriek in de VS en het verlagen van de productiekosten.


FSight of Hod Hasharon is een van de 41 bedrijven in 10 landen die zijn gekozen in de categorie energie en energie. FSight heeft een slim en geoptimaliseerd AI-gebaseerd platform voor gedistribueerd energiebeheer ontwikkeld voor energiecentrales, zonne-energiesystemen, elektrische voertuigen en meer.


Het rapport stelt dat 's werelds top 100 cleantech bedrijven in 2021 een totaal van $ 6,9 miljard hebben opgehaald, waarvan een aanzienlijk aantal eenhoorns werden.


37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page