top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

30 Israëlische miljardairs op Forbes 2022 miljardairslijst


Miriam Adelson. Screenshot YouTube


Dertig Israëli's stonden op de Forbes 2022 miljardairslijst die woensdag werd vrijgegeven, waaronder hightech ondernemers, scheepsmagnaten en een Hollywood-producent die verwikkeld is in het corruptieproces van Benjamin Netanyahu.


De hoogst gerangschikte Israëli was de in Israël geboren weduwe van Sheldon Adelson, Miriam Adelson, die wordt vermeld als de 50e rijkste persoon ter wereld met een vermogen van $ 27,5 miljard.


Eyal Ofer, het hoofd van Ofer Global Holdings, was de rijkste persoon in Israël op de lijst, op de 117e plaats met een fortuin van $ 15,4 miljard afkomstig van activa in de onroerendgoed- en scheepvaartindustrie.


Zijn broer, Idan Ofer, is de op een na rijkste Israëliër, op de 188e plaats met $ 10,5 miljard aan scheepvaart- en energiebelangen.


Dimitry en Igor Bukhman, die eigenaar zijn van het online gamingbedrijf Playrix, staan ​​op plaats 275 met een vermogen van $8,5 miljard en hightech-ondernemer Yuri Milner staat op de 324 plaats met een vermogen van $7,3 miljard.


Stef Wertheimer en familie staan ​​op de 411 met een vermogen van $ 6,2 miljard, gevolgd door Teddy Sagi op de 471 met een vermogen van $ 5,6 miljard. Shari Arison staat op de 552e plaats met een vermogen van 5 miljard dollar.


Roman Abramovich, een Rus met het Israëlische staatsburgerschap, die werd aangeprezen als de rijkste Israëliër, staat nu op de 350e plaats met een geschat vermogen van $ 6,9 miljard, een daling van $ 14,5 miljard vorig jaar. Hij werd gerangschikt onder 83 Russen op de lijst.


Arnon Milchan, een Israëlische Hollywood-filmproducent en een belangrijke getuige in het proces van Netanyahu, was de 851ste rijkste persoon met 3,5 miljard dollar.


De Israëlische onroerend goed ondernemer Danna Azrieli in 1929 op de ranglijst staat met $ 1,5 miljard


Adam Neumann, de oprichter van WeWork, stond op de 2076e plaats met $ 1,4 miljard. Hij nam in 2019 ontslag bij WeWork na de rampzalige IPO-poging van het bedrijf, die deels te wijten was aan zijn management. Dat jaar had hij $ 4,1 miljard.

359 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page