top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

307 nieuwe COVID-19 besmettingen in de afgelopen 24 uur in Israël; stijging zet door


Ter illustratie. Foto Wix


Het ministerie van Volksgezondheid heeft donderdagochtend bekend gemaakt dat in de afgelopen 24 uur er 307 nieuwe virusbesmettingen in Israël zijn bijgekomen. De minister van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels laten weten dat de mogelijkheid wordt overwogen Ben Gurion Airport te sluiten indien de stijging van dagelijkse besmettingen doorzet.


Op dit moment zijn er 1.990 actieve coronavirus patiënten in Israël, waarvan er 54 in de ziekenhuizen zijn opgenomen, een stijging met vier t.o.v. dinsdag.


Ook het aantal patiënten die er ernstig aan toe zijn is gestegen en staat nu op 29, waarvan 18 in kritieke toestand verkeren met 17 van hen aangesloten aan de beademing.


Het dodental is opnieuw niet gestegen en blijft staan op 6.429.


Het positiviteitspercentage bedraagt 0,6%, waarvan de meeste niet gevaccineerd zijn, veel van hen jongeren. Ongeveer 40% van alle nieuwe besmettingen zijn gevaccineerden, waarbij sprake is van voornamelijk lichte klachten, maar ook zij dienen in quarantaine te gaan.


Het ministerie van Volksgezondheid deelde ook mee dat het vaccineren van jongeren tussen 12 - 15 jaar nu snel gaat omdat meer ouders zich bewust zijn geworden van het belang hun kinderen te laten vaccineren. In de afgelopen 10 dagen zijn er ruim 90.000 jongeren gevaccineerd en het doel is om de komende dagen 30.000 vaccinaties per dag te gaan geven.


De minister van Binnenlandse Zaken, Ayelet Shaked, heeft na haar rondgang op Ben Gurion Airport woensdag, laten weten dat het vliegveld mogelijk gesloten gaat worden indien het aantal nieuwe besmettingen dagelijks boven de 500 zal uitkomen.


Het risico van het binnenhalen van allerlei mutaties vindt zij te groot, waarbij werd opgemerkt dat het vliegveld teveel 'gaten' kent waardoor er geen 100% controle op binnenkomende passagiers is.


Ook wordt overwogen om komende week het 'Groene Paspoort' weer te gaan invoeren waardoor niet-gevaccineerden beperkt zullen worden in hun bezoek aan evenementen en restaurants.


Ook wordt het purple badge systeem mogelijk weer van stal gehaald, waarmee steden kunnen worden aangemerkt waar weinig of veel besmettingen worden geconstateerd.

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page