top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

37.887 nieuwe besmettingen in 24 uur


Foto Wix


Opnieuw een grote stijging van het aantal dagelijkse besmettingen van voornamelijk de Omikron variant van het Covid-19 virus, zoa blijkt uit de vanmorgen verstrekte gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.


Na het testen van 332.993 personen op maandag, bleken 37.887 van hen besmet met Covid-19 waarbij het positiviteits percentage op 11.38% uitkwam.


In totaal zijn er nu 185.753 actieve virus patiënten in het land waarvan het overgrote merendeel slechts lichte of milde klachten heeft en in sommige gevallen zelfs helemaal geen klachten.


In de ziekenhuizen zijn 507 virus patiënten opgenomen, waarvan er 247 ernstig ziek zijn en 79 kritiek, met 59 van hen aangesloten aan de beademing.


Er zijn 3 mensen aan de gevolgen van het virus overleden, waardoor het dodental nu op 8.271 staat.


Inmiddels zitten honderdduizenden mensen in quarantaine, niet alleen omdat ze besmet zijn met het virus, maar ook omdat ze in contact met een virus patiënt zijn geweest of omdat één of meer van hun kinderen besmet zijn en in quarantaine moet.


Hierdoor lijkt de sfeer op straat en in in winkelcentra meer op de een lockdown, alhoewel die er niet is.


Door experts wordt inmiddels geadviseerd aan de regering om de quarantaine termijn terug te brengen tot 7 dagen, in plaats van de verplichte 10 dagen nu.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):73 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page