top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

5 Israëlische technologieën uitgeroepen tot TIME beste uitvindingen 2022


Foto met dank aan Ravin AI, maker van een geautomatiseerde auto-inspectie-app die op TIME's lijst met beste uitvindingen voor 2022 stond, via ISRAEL21C


Vijf producten op basis van Israëlische technologie werden genoemd in de Best Inventions of 2022 van TIME magazine onder "200 uitvindingen die de manier waarop we leven veranderen", meldt ISRAEL21C.


In de categorie AI koos TIME voor het ondergrondse karteringsplatform Exodigo en de geautomatiseerde voertuiginspectie-app Ravin AI.


De technologie die afgelopen september werd gebruikt toen een zinkgat plotseling opende op een belangrijke snelweg in Tel Aviv, gebruikt Exodigo elektromagnetische, radar-, LIDAR- en andere sensoren op karren en drones om een ​​3D-beeld te krijgen van ondergrondse infrastructuur. Onlangs heeft het California Department of Transportation het platform gebruikt om nutsleidingen te identificeren voor een project om Highway 70 uit te breiden. Het bedrijf doet ook proefprojecten in Florida en Texas.


Exodigo maakt 3D-ondergrondkaarten, een uitvinding die door TIME magazine wordt genoemd als een van de beste van 2022. Foto met dank aan Exodigo via ISRAEL21C


Met de intelligente inspectie-app van Ravin AI kan iedereen de staat van een voertuig nauwkeurig vastleggen. Het maakt gebruik van geavanceerde computervisie en deep learning om autoschade te analyseren en een 360-graden conditierapport of reparatieschatting te genereren. Deze technologie kan worden toegepast op use cases zoals verzekeringsclaims, autoverhuur en wagenparkbeheer.


In de categorie Toegankelijkheid koos TIME voor de ElliQ-robot van Intuition Robotics .


De ElliQ begeleidende robot werd door TIME magazine gekozen als een van de beste uitvindingen van 2022. Foto met dank aan ElliQ via ISRAEL21C


Deze spraakgestuurde, AI-aangedreven "chaperonne-robot" voor ouderen brengt gesprekken op gang en helpt zijn menselijke metgezel gezonde sociale, fysieke en mentale gewoonten te ontwikkelen. Het houdt gesprekken en gezondheidstoestanden bij en kan in geval van nood contact opnemen met vooraf aangewezen personen. Het maakt zelfs een praatje, vertelt grappen en speelt spelletjes. Afgelopen mei kondigde het New York State Office for the Aging plannen aan om 800 ElliQ-robots uit te delen aan oudere volwassenen.


In de categorie Apps & Software koos TIME voor HR-tech tool HiBob.


Screenshot van HR-management- en engagementplatform HiBob, uitgeroepen tot een van TIME's grootste uitvindingen van 2022.


HiBob's platform verbetert de productiviteit, betrokkenheid en retentie van werknemers terwijl het taken afhandelt zoals loonverwerking, secundaire arbeidsvoorwaarden, hybride onboarding en taakplanning voor externe en onsite werknemers. Met een personeelsbestand van meer dan 700 "Bobbers" richt het bedrijf zich op snelgroeiende middelgrote bedrijven met meerdere wereldwijde werkplekken.


In de categorie Huishouden koos TIME voor het OneWater- systeem van Epic Cleantec.


TIME houdt van OneWater van Epic Cleantec, een systeem dat het afvalwater van een gebouw omzet in producten die ter plekke kunnen worden gebruikt. Foto met dank aan Epic Cleantec via ISRAEL21C


Epic Cleantec, het Amerikaanse filiaal van het Israëlische Paulee CleanTec, ontwikkelde OneWater voor afvalwaterzuivering in hoogbouw waar vast en vloeibaar afval wordt gescheiden. Het vloeibare grijswater wordt behandeld en hergebruikt voor koeltorens, het doorspoelen van toiletten en irrigatie, terwijl de vaste stoffen worden omgezet in geurloze mest in de landschapsarchitectuur op locatie.


Afgelopen mei verscheen Epic op de World Changing Ideas-lijst van Fast Company. En op 18 januari werd Epic geselecteerd als winnaar van de Uplink Global Freshwater Challenge op het World Economic Forum in Davos.

110 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page