top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

7.856 nieuwe virus besmettingen in afgelopen 24 uur in Israël


Mensen staan 'snachts in de rij om zich te laten vaccineren in Tel Aviv. Screenshot Channel 12 News


Er komt helaas nog geen einde aan de dagelijkse hoge nieuwe besmettingen in Israël, volgens het ministerie van Volksgezondheid werden op woensdag 7.856 mensen positief op het coronavirus getest.


Na het testen van 151.556 mensen bleken 5,5% van hen posoitief op het COVID-19 te testen. Het overgrote deel is besmet met de Deltavariant en heeft lichte klachten omdat ze twee of drie keer zijn gevaccineerd.


Er zij nu 62.163 actieve virus patiënten in het land, waarvan er 116 in een quarantainehotel zitten en 994 zijn opgenomen in een ziekenhuis.


Van hen zijn er 603 (1% van het totaal aantal besmette personen) ernstig ziek, en 149 verkeren in kritieke toestand met 106 van hen aangesloten aan de beademing.


Het dodental is gestegen naar 6.726.


Premier Bennett zei op woensdagavond tijdens een op tv uitgezonden persconferentie dat van de 105 mensen die de afgelopen dagen aan het virus zijn overleden, er 103 niet-of slechts gedeeltelijk waren gevaccineerd.


Ook zal naar verwachting in de komende weken iedereen vanaf 12 jaar een derde vaccinatie krijgen, in navolging van Amerika waar dat tegen eind september ook zal gebeuren.


Volgens verschillende Israëlische virus experts zullen we in de komende dagen een daling zien van het aantal dagelijkse besmettingen omdat steeds meer mensen een derde vaccinatie hebben gekregen en niet-gevaccineerden zich alsnog te laten vaccineren nu er nieuwe restricties zijn ingevoerd.


67 weergaven0 opmerkingen
bottom of page