israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett : "lockdown is laatste redmiddel" ; snel 3e vaccinatie voor iedereen vanaf 12 jaar


Premier Bennett tijdens zijn persconferentie. Foto Koby Gideon (GPO)


Tijdens zijn live uitgezonden persconferentie woensdagavond was premier Bennett duidelijk "een lockdown is het laatste redmiddel" en noemde verhoogde vaccinatie de beste manier om de morbiditeit te verminderen. Inmiddels is duidelijk geworden dat in navolging van de USA ook Israël in september aan iedereen vanaf 12 jaar een derde vaccinatie zal geven.


"We hebben te maken met een nieuwe wereldwijde golf van de Delta-stam van het coronavirus, die de meeste landen al rood heeft gekleurd - van de VS, tot China en Europa, aldus Bennett. "Overheden over de hele wereld rennen momenteel rond om een ​​manier te vinden om met de mutatie om te gaan die een nieuwe situatie heeft gecreëerd."


Verwijzend naar de zeer besmettelijke stam van SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, zei Bennett "Als Israëlische burgers op grote schaal blijven worden gevaccineerd, kunnen we de Delta-variant overwinnen".


"We zijn wereldwijde pioniers in het geven van de derde doses van het vaccin. Nog geen uur geleden kondigden de VS aan dat ze voor eind september de derde dosis van het vaccin en de boosters ter beschikking zullen stellen aan hun burgers, en nog meer landen zullen in haar voetsporen treden", aldus Bennett.


"De beslissing tot het geven van een derde dosis was niet eenvoudig, maar we wisten de juiste manier om het coronavirus te bestrijden; de burgers van Israël profiteren sinds eind vorige maand van de derde dosis van het vaccin. Op dit moment zijn we nog de enigen in de hele wereld die een derde dosis verstrekken" legde Bennett uit.


Bij het omgaan met de huidige golf van morbiditeit zei Bennett dat het doel van de regering was om te zorgen voor zowel de gezondheid als het levensonderhoud van de Israëli's.


Een lockdown zou de gemakkelijkste stap zijn voor de overheid. Veel mensen zeggen 'Druk op de lockdown-knop.' Alles staat trouwens klaar. De regelementen zijn er. De schadevergoeding die moet worden uitbetaald aan bedrijven is bekend en alles is geregeld, op één ding na, dat we daarmee de toekomst van het land kapot maken. Daarom hebben we de moeilijke weg gekozen: om tientallen acties uit te voeren die ons misschien zullen toelaten om de noodzaak van een lockdown te vermijden.


"De lockdown is de laatste verdedigingslinie, pas als alle andere mogelijkheden zijn uitgeput. De lockdowns van vorig jaar hebben ons 200 miljard Shekel gekost die verloren gingen. Ze hebben niet bijgedragen aan het versterken van de staat Israël, niet aan de veiligheid, niet aan de economie, en onze kinderen zullen deze schuld moeten terugbetalen. Elke familie in de staat Israël heeft een schuld van NIS 105.000. Dit zijn mensenlevens", ging Bennett verder.


Volgens Bennett waren van de 105 mensen die de afgelopen week stierven aan COVID, 103 niet gevaccineerd of hadden het immunisatieproces niet voltooid.


Inmiddles is bekend geworden dat, na de aankondiging van de US dat voor eind september zal worden begonnen met het geven van een derde vaccinatie aan de gehele bevolking, ook in Israël binnenkort zal worden begonnen iedereen vanaf 12 jaar een derde dosis van het vaccin te geven.


Uit onderzoeken blijken de positieve resultaten bij de 60-plussers die als eerste een derde vaccinatie hebben gekregen en zelfs betere bescherming bieden dan na de tweede vaccinatie.


Daarom wil de Israëlische regering doorgaan om iedereen te overtuigen zich te laten vaccineren, de hoop is dat de op woensdag ingegane beperkingen voor niet-gevaccineerden daaraan zulle mee helpen.

135 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws