top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

75 ambassadeurs planten 75 bomen in Israël, op de 75e verjaardag van Israël


Foto Yossi Zamir, KKL-JNF


Ter gelegenheid van de 75e Onafhankelijkheidsdag van Israël nodigden KKL-JNF en het ministerie van Buitenlandse Zaken het hele diplomatieke korps in Israël uit om 75 bomen te planten, een symbool van groei, ontwikkeling, en de diepe verbinding met het land Israël, tijdens een speciale ceremonie die woensdag werd gehouden in een KKL-JNF-bos, in de buurt van het Yad Vashem-museum in Jeruzalem.


75 ambassadeurs en diplomaten uit landen als de Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Brazilië, Mexico, Nigeria, India, Japan en Bahrein, onder anderen, woonden dit spannende evenement bij dat werd georganiseerd door de minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen en KKL-JNF-voorzitter Yifat Ovadia-Luski, Tijdens de ceremonie, voordat de ambassadeurs de bomen plantten, een speciaal gebed voor het planten van bomen werd voorgelezen door het hoofd van het diplomatieke korps, Z.E. Martin Mwanambale, Zambiaans ambassadeur in Israël


De boomaanplant, gezamenlijk geïnitieerd door KKL-JNF en het ministerie van Buitenlandse Zaken, is bedoeld om de diepe verbinding en samenwerking tussen de staat Israël en het corps diplomatique dat de verschillende landen vertegenwoordigt. Er is geen betere manier om mensen met het land Israël te verbinden dan een boom te planten in de grond van het heilige land. De geplante bomen zijn niet alleen symbolisch, maar zullen ook uitgroeien tot volwassen bomen en helpen behoud en ontwikkeling van Israël, het creëren van een weelderige duurzame omgeving in het gebied.


Foto Yossi Zamir, KKL-JNF


Eli Cohen, minister van Buitenlandse Zaken: "Het planten van 75 bomen samen met de ambassadeurs in Israël symboliseert de diepe verbondenheid met het land Israël, evenals de kracht en welvaart van de staat Israël, op de 75everjaardag van zijn onafhankelijkheid. Ik wil graag mijn dank uitspreken aan de ambassadeurs die aan dit project hebben deelgenomen en uitdrukking geven aan aan de vriendschap en internationale achting die Israël over de hele wereld heeft verworven."


Yifat Ovadia-Luski, KKL-JNF voorzitter: "In Leviticus zegt de Bijbel: "... Kom het land in en plant elke soort boom voor voedsel...' De beste manier om de 75everjaardag van de staat Israël te vieren, is door bomen te planten die ontwikkeling, leven, groei en de overvloed van de Israëlische natuur symboliseren, hier, in de buurt van het Yad Vashem Museum. Ambassadeurs zien van verschillende landen, die de diepe band tussen Israël en zijn vrienden over de hele wereld vertegenwoordigen, het planten van bomen in het land Israël is erg opwindend. Dit symboliseert de warme relatie die Israël heeft met zijn vrienden - een die naarmate de jaren verstrijken hechter wordt. Ik ben Trots om een organisatie te leiden die de klimaatcrisis actief bestrijdt, in samenwerking met internationale organisaties en een groot aantal landen die samen een betere wereld creëren. KKL-JNF beschermt de natuur het hele jaar door en werkt aan de ontwikkeling van bossen ten behoeve van het Israëlische publiek. Ik heet de ambassadeurs van harte welkom eer ons met hun aanwezigheid vandaag, het planten van een boom ter ere van de staat Israël."


Z.E. Martin Mwanambale, hoofd van het diplomatieke korps en ambassadeur van Zambia in Israël: "Ik voel me vereerd en bevoorrecht om deel te nemen aan dit boomplantevenement, samen met mijn collega-ambassadeurs. Het is een zeer symbolische daad, omdat het onze collectieve goede wensen voor de toekomst van Israël uitdrukt en zijn mensen. Het is veelbetekenend dat dit evenement plaatsvindt tijdens de vijfenzeventigste onafhankelijkheidsverjaardag van Israël".



74 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page