top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

7x leuk kamperen in Israël


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Kamperen in Israël is een leuke, budgetvriendelijke optie voor reizigers die het land op een andere manier willen beleven. Israël is namelijk de thuisbasis van enkele van de beste wandelroutes en kampeerterreinen in de wereld.


Van de Israel National Trail en de Sea to Sea Trail tot korte wandelingen in nationale parken, Israël heeft het allemaal. We hebben een lijst samengesteld van enkele van de beste campings, nationale parken en wandelingen. De campings variëren in de voorzieningen die ze bieden en activiteiten in de buurt, dus lees aandachtig en geniet van het kamperen!


Masada West


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Camping Masada West ligt in de buurt van drie nationale parken: Masada Nationaal Park, Tel Arad Nationaal Park en Tel Be'er Sheva Nationaal Park. Masada is een van de must-see locaties in Israël met een rijke geschiedenis en biedt prachtige uitzichten. De camping heeft het dan ook allemaal. Het is uitgerust met volledige verlichting, drinkfonteinen, een barbecueplaats, kampvuurplaatsen (inclusief brandhout), vaste en verplaatsbare tafels, stopcontacten, oplaadpunten voor mobiele telefoons, toiletten, douches en een veldkeuken met gasfornuizen, gootstenen en grote koelkasten.


Achziv Nationaal Park


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Achziv Nationaal Park en het aangrenzende strand in Nahariya hebben een geweldige combinatie van historische bezienswaardigheden, moderne restaurants, voorzieningen en veel lagunes en zeezwembaden. Bezoekers kunnen de dag beginnen met het verkennen van de ruïnes van het oude vissersdorp en vervolgens hun weg vervolgen naar het strand en de zeezwembaden. Er zijn ook kabelbanen die afdalen naar de spleten van Rosh Hanikra en een toeristentreintje dat tussen Rosh Hanikra en het Achziv Nationaal Park rijdt. Rosh Hanikra heeft ook een ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren, zoals zee-egels, octopussen, zeesterren, vissen en zelfs dolfijnen. De campings liggen binnen de grenzen van het Achziv Nationaal Park en zijn voorzien van picknick- en slaapplaatsen, veldverlichting, picknicktafels, drinkfonteinen, een barbecueplaats, toiletten, douches en een veldkeuken.


Be'erot


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Be'erot is de enige camping in de Ramon krater, de Grand Canyon van Israël, dus als je het adembenemende uitzicht op de krater wilt zien, moet je zeker in Be'erot kamperen. Door de rust van de camping kan je overdag ontspannen in de natuur en, met het gebrek aan lichtvervuiling in het gebied, 's nachts sterren kijken. De camping beschikt over volledige verlichting, drinkfonteinen, kampvuurplaatsen, oplaadpunten voor mobiele telefoons, toiletten, douches, een koelruimte en een gootsteen. Be'erot is slechts een klein eindje rijden van het dorpje Mitzpe Ramon en ligt dicht bij vele attracties zoals abseilen, kameelritten, jeeptochten en opwindende wandelingen. De zonsondergangen zijn ook fantastisch.


Yehiam fort


Foto Israel Nature and Parks Authority


Yehiam fort is een natuurreservaat in Kibbutz Yehiam met een prachtig schaduwrijk wandelpad. Op enkele minuten loopafstand van het Yehiam Nationaal Park kunnen bezoekers de dag doorbrengen in een indrukwekkend fort met oude gebouwen uit de kruisvaarders- en Ottomaanse periode. Je kunt de geschiedenis van het fort van Yehiam verder leren kennen door het verhaal te horen van de verdedigers van Yehiam tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Rondleidingen met lantaarns in het fort zijn ook beschikbaar wanneer je de camping boekt. Met verlichting, kraan voor de afwas, stopcontacten, picknicktafels, opladers voor mobiele telefoons, veldkeuken en een toilet, kun je ontspannen en genieten van de Yehiam camping. Denk eraan dat er hier geen douches zijn!


Yarkon


Foto Camping Yarkon


Met verlichting, stopcontacten, kookgelegenheid, kampvuurplaatsen, brandhout, koelers, waterverwarmer, opladers voor mobiele telefoons, projector, scherm, DVD, toiletten, douches en verhuur van matrassen, heeft camping Yarkon het voor elkaar. Ga gerust mee op een nachtelijke kooktocht, lantaarntocht, of bekijk de filmvoorstellingen in de zomer. Overdag kan je het Yarkon en Tel Afek Nationaal Park, Apollonia Nationaal Park, En Hemed Nationaal Park en Castel Nationaal Park bezoeken. Als je op zoek bent naar een stadsavontuur ben je bij Yarkon op de juiste plaats, want de camping ligt in Tel Aviv. Je kunt dus slapen midden in de natuur en de dag doorbrengen in een bruisende stad.


Horshat Tal


Foto Fares Daabous / Israel Nature and Parks Authority


Camping Horshat Tal in Kiryat Shmona ligt helemaal in het noorden, wat betekent dat er talloze unieke wandelingen op korte afstand van de camping zijn. Horshat Tal zelf is een natuur- en recreatiegebied met natuurlijk gras en een ijskoud meer, perfect om in te zwemmen na een warme dag. De camping is ook uitgerust met alles wat je nodig zou kunnen hebben, zoals volledige verlichting, drinkfonteinen, een barbecueplaats, stopcontacten, mobiele opladers, toiletten, douches en een veldkeuken.


Tel Arad


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Tel Arad, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Israël, herbergt de overblijfselen van een Kanaänitische stad en forten uit de tijd van het Koninkrijk Juda. Wanneer je Tel Arad Nationaal Park bezoekt, moet je zeker het waterreservoir, de vestingwerken en de overblijfselen van de Judeese tempel bekijken. Tel Arad ligt aan de oostelijke rand van Be'er Sheva en maakt ook deel uit van de Israel National Trail. Met woestijnschaduw, campingvoorzieningen, wandelplaatsen, geweldige uitzichten over het woestijngebied en de oude stad Kanaän is Tel Arad een geweldige plek om zowel te kamperen als om te verkennen.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme, Postbus 3240, 1001 AA Amsterdam, tel. 020-6161948
167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page