top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

90% van de ernstige patiënten blijkt niet te zijn gevaccineerd


Ter illustratie screenshot YouTube


Volgens het hoofd van de volksgezondheidsdiensten in het Israël, dr. Sharon Alroy-Preis, is de meerderheid van de ernstige COVID-19-patiënten niet gevaccineerd. Ook blijkt dat niet-gevaccineerde personen 11 keer meer kans hebben om aan het virus te overlijden.


In een interview op zaterdagavnd met Channel 12 News, zei Alroy-Preis dat "het belangrijk is om te benadrukken dat de ernstig zieke patiënten die momenteel in ziekenhuizen liggen, voor het grootste deel niet zijn gevaccineerd", waaraan ze toevoegde dat "bijna iedereen aan een beademingsapparaat niet is gevaccineerd".


"Bovendien is de meerderheid van de 27 patiënten die zijn aangesloten op een hart-longmachine jonger dan 60 jaar en niet gevaccineerd", aldus Alroy-Preis.


Tegen de ca. 850.000 Israëlis die zich niet hebben laten vaccineren zei Alroy-"Preis: “Het gaat om het redden van levens en niet om hoeveel van jullie het virus oplopen, je brengt jezelf in gevaar.”


Eerder vrijdag deelde minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked een grafiek van het situatierapport van het ministerie van Volksgezondheid op Twitter, waaruit bleek dat van de 28 patiënten die zijnn aangesloten op beademingsapparatuur, 25 niet zijn gevaccineerd, en riep ze iedereen op om hun eerste, tweede of derde injectie te krijgen.


Verder bleek uit een studie dat niet-gevaccineerde personen de afgelopen twee maanden ongeveer 4,5 keer meer kans hadden om COVID-19 te krijgen, 10 keer meer kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen en 11 keer meer kans om aan de ziekte te overlijden, dan degenen die volledig waren gevaccineerd, meldt de Jerusalem Post.


409 weergaven2 opmerkingen
bottom of page