top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Aantal ernstig zieken gedaald tot onder de 600 - nieuwe regels Groen Paspoort van kracht


Ter illustratie Groen Paspoort. Screenshot Channel 12 News.


Terwijl vandaag, zondag, de nieuwe regels voor het Groene Paspoort van kracht zijn geworden, waardoor bijna 1.9 miljoen mensen hun huidige Groene Paspoort verliezen, blijkt uit de cijfers van het ministerie van Volksgezondheid dat voor het eerst sinds begin van de 4e virus golf er minder dan 600 ernstig zieken Covid-19 patiënten in de ziekenhuizen liggen.


Vanaf vandaag, zondag is het nieuwe Groene Paspoort beschikbaar voor:

  • Degenen die drie doses van het Pfizer-vaccin kregen een week na hun derde injectie. De pas blijft zes maanden geldig

  • Degenen die de tweede dosis van het Pfizer-vaccin na 3 oktober een week na de vaccinatie hebben gekregen, terwijl degenen die de tweede dosis van het Moderna-vaccin hebben gehad, deze twee weken na de prik zullen krijgen. De pas blijft zes maanden geldig.

  • Degenen die hersteld zijn van COVID-19 of degenen die werden gevaccineerd nadat ze minder dan zes maanden geleden herstelden van de ziekte.

Tegelijkertijd zal de politie de handhaving van het document met bewijs van vaccinatie opvoeren op bijeenkomsten en locaties in steden met hoge besmettingspercentages.


Alle bestaande groene passen worden ongeldig verklaard en alle Israëli's moeten via de website of app van het ministerie van Volksgezondheid zijn of haar huidige Groene Paspoort updaten (de nieuwe passen kwamen zaterdagavond na middernacht beschikbaar). Niet zo moeilijk blijkt uit eigen ervaring en binnen een minuut gepiept.


De nieuwe regels vereisen ook dat degenen die hersteld zijn van COVID één vaccindosis krijgen om in aanmerking te komen voor een Green Pass.


Een tijdelijk Groen Paspoort kan ook worden verkregen door een negatieve virustest, die men zelf moet betalen, tenzij de persoon niet in aanmerking komt voor vaccinatie.


In totaal 6.127.957 Israëlis vanaf 12 jaar zijn een eerste keer gevaccineerd, waarvan inmiddels 5.647.012 tweemaal zijn gevaccineerd en 3.472.304 voor een derde keer.


Ondertussen laten veel Israëlis zich alsnog voor een derde keer vaccineren, alleen al de afgelopen week waren dat er meer dan 227.000.


Het nieuwe Groene Paspoort is nodig om naar culturele en sportieve evenementen te gaan, conferenties en tentoonstellingen te bezoeken, en is ook verplicht in hotels, sportscholen, fitnessstudio's, zwembaden en countryclubs; gebedshuizen met meer dan 50 mensen; feest- en andere evenementenhallen, restaurants, cafés, bars en eetzalen, musea en bibliotheken, toeristische attracties zoals pretparken, en universiteiten of andere plaatsen van hoger onderwijs.


Nadat er op vrijdag 3.585 nieuwe besmettingen werden geconstateerd, kwamen er op zaterdag tot middernacht 1,709 nieuwe virus patiënten bij, na het testen van 64.742 mensen, waarbij het positiviteitspercentage uitkwam op 2,76%.


Er is een dagelijkse gestage daling van het aantal actieve patiënten van 46.647 op vrijdag, naar 44.390 op zaterdagavond.


Van hen zitten er 90 in een quarantainehotel en liggen er 879 in een ziekenhuis, waarvan 588 ernstig ziek zijn en 254 als kritiek worden beschouwd met 205 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur of hart-longmachine.


Het aantal doden is met 22 gestegen to 7.783


Ondertussen is in het weekend bekend geworden dat in de maand september 51 kinderen in ziekenhuizen werden behandeld vanwege complicaties door Covid-19.


11 kinderen werden behandeld voor ernstige ademhalingsproblemen waardoor zij moesten worden aangesloten aan beademingsmachines, terwijl 43 kinderen voor het levensbedreigende multisysteem-inflammatoire syndroom, bekend als PIMS dat enkele weken na infectie met Covid-19 verschijnt, in het ziekenhuis werden opgenomen.


Artsen verwachten dat in de nabije toekomst meer kinderen last zullen krijgen van ernstige Covid-19 complicaties nu er tienduizenden besmet blijken, en vaak pas na 4-6 weken last krijgen van complicaties die ziekenhuis opname nodig maakt.


Uit onderstaande grafiek blijkt duidelijk het overgrote aandeel van niet gevaccineerde viruspatiënten per leeftijdsgroep, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.


146 weergaven4 opmerkingen

4件のコメント


HansLa23+
2021年10月03日

Ik vind het erg jammer dat er in Europa zo getreuzeld wordt , maar de de derde en zelfs vierde prik komen toch in 2022 .

いいね!
Joop Soesan
Joop Soesan
2021年10月03日
返信先

Ja hoor inderdaad terwijl informatie uit Israël beschikbaar is. Mogelijk eind van het jaar een pil beschikbaar

いいね!

HansLa23+
2021年10月03日

Het duurde lang maar gelukkig nu neerwaartse trend .

いいね!
Joop Soesan
Joop Soesan
2021年10月03日
返信先

Ja mede door derde vaccinatie

いいね!
bottom of page