top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Aantal nieuwe COVID-19 gevallen blijft stijgen in Israël; push om 12-15 jarigen te vaccineren


Ter illustratie. Screenshot YouTube


De verspreiding van de Indiase variant van het COVID-19 virus, ook wel Delta variant genoemd in Israël zet door. Op maandag werden tot 19.00 uur 88 nieuwe besmettingsgevallen ontdekt. Testlocaties verspreid over het land gaan vandaag weer open.


De meerderheid van de nieuwe gevallen van de Delta variant betreft jongeren, ook is duidelijk dat het merendeel van de besmettingen het land is binnengekomen via mensen die in het buitenland zijn geweest.


Ook gevaccineerden worden besmet, zo zijn binnen de IDF 3 nieuwe gevallen ontdekt bij mensen die twee keer gevaccineerd waren.


Experts zeggen dat het Pfizer vaccin tot 88% tegen de nieuwe variant beschermd en dat gevaccineerden die besmet raken last krijgen van lichte klachten zoals keelpijn, hoofdpijn en vermoeidheid. Zij moeten echter ook in quarantaine.


Er zal strenger worden gecontroleerd op inkomende reizigers op Ben Gurion Airport door een uitbreiding van het aantal testlocaties om beter voorbereid te zijn op grote groepen terugkerende reizigers.


De stad Binyamina is van 'groen naar geel' gegaan doordat daar op maandag 43 nieuwe besmettingsgevallen waren geconstateerd. Mondkapjes zijn daar weer verplicht in publieke ruimten maar veel inwoners dragen ze ook op straat uit angst besmet te raken.


Hoewel experts zeggen dat er geen reden voor [paniek is, zijn veel inwoners van Israël toch bezorgd en blijken veel ouders hun kinderen van 12 - 15 jaar te laten vaccineren.


Inmiddels opent het Home Front Command vandaag, dinsdag, 20 testlocaties verspreid over het land en moet het zich in opdracht van minister van Defensie Gantz voorbereiden op vervoer van testmateriaal en monsters uit testlocaties naar laboratoria.


De mondkapjesplicht op Ben Gurion Airport is ook per vandaag weer ingevoerd en overwogen wordt dit opnieuw in te stellen voor publieke ruimten in het land.152 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page