top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Abbas betaalt familie van terrorist die 2 Israëlis doodde $42.000 voor huisvestingskosten


Palestijnse terrorist Muhannad Halabi, 19. Foto via Israëlische politie


De Jerusalem Post en Times of Israel weten te melden dat de Palestijnse Autoriteit (PA) onderleiding van president Abbas, de familie van de terrorist die 3 oktober 2015 twee Israëlis vermoorde $ 42.000 (€ 34.401) voor vergoeding huisvestingskosten heeft betaald.


De Palestijnse gouverneur van Ramallah en Al-Bireh, Leila Ghannam, overhandigde het geld, dat was verstrekt door Abbas, aan de familie van de terrorist, tijdens een bijeenkomst op zondag.


Ghannam vertelde de familie ook dat Abbas zijn veiligheidsdiensten had opgedragen hen te helpen permanente huisvesting te vinden, doordat hun huis door de IDF is gesloopt als afschrikking voor toekomstige terroristen.

Aron Benita (L) en Nehemia Lavi (R). Foto ministerie van Buitenlandse Zaken.


Op 3 oktober 2015 viel Halabi, 19, de familie Benita aan in de buurt van de Leeuwenpoort in Jeruzalem terwijl ze op weg waren naar de Klaagmuur om te bidden. Halabi verwonde Aaron Benita, de vader van het gezin, daarbij dodelijk door de vele messteken en verwondde de moeder Adele en hun tweejarige zoon Matan. Nehemia Lavi, een buurtbewoner die het geschreeuw hoorde en kwam helpen, werd ook vermoord en zijn pistool werd meegenomen door de terrorist, die later werd doodgeschoten door toegesnelde politieagenten.


Volgens het Palestijnse nieuwsbureau Wafa "bedankte de gouverneur Abbas voor zijn genereusheid.

116 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page