top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Afgelopen zes maanden opnieuw record aan investeringen in Israëlische bedrijven


De medeoprichters van Transmit Security, Mickey Boodaei en Rakesh Loonkar, knippen het lint door op hun hoofdkantoor in Boston. Foto met dank aan Transmit Security via ISRAEL21C.


De maand juni zette een sterke investeringstrend voor Israëlische bedrijven voort, waarbij een periode van zes maanden werd afgesloten die Israëls eerdere records voor jaarlijkse fondsenwerving overtrof .


De krachtige investeringsactiviteit werd benadrukt door verschillende rondes van $ 100 miljoen of meer, zo meldt ISRAEL21C.


Bovenaan de lijst stond een verbazingwekkende investeringsronde van $ 543 miljoen voor Transmit Security , een startup die zich toelegt op veilige, wrijvingsloze online identiteitsverificatie zonder wachtwoorden.


Het bedrijf heeft kantoren in Tel Aviv, Boston, Londen en Tokio. CEO Mickey Boodaei zei dat de nieuwe fondsen zullen gaan naar het werven van nieuw talent voor het personeel en de raad van bestuur, en naar het uitbreiden van activiteiten in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië-Pacific.


"Door onze unieke en innovatieve technologie zullen we het onze missie maken om het wachtwoordtijdperk effectief te beëindigen en een nieuwe golf van over alle industrieën en platforms over de hele wereld in te luiden ", aldus Rakesh Loonkar, president van Transmit Security.


Industrieel cyberbeveiligingsbedrijf Claroty heeft $ 140 miljoen binnengehaald in een Series D-ronde, waardoor de totale financiering op $ 235 miljoen komt.


Een van de klanten van het bedrijf dat actief is in meer dan 50 landen, is Pfizer, dat de producten van Claroty gebruikte om de toeleveringsketen van Covid-19-vaccins te beveiligen. Claroty won SC Awards Europe 's 2021 "Best IOT/IIOT Security Solution prijs.


“Onze missie is om zichtbaarheid, continuïteit en veerkracht in de industriële economie te stimuleren door de meest uitgebreide oplossingen te leveren die alle aangesloten apparaten binnen de vier muren van een industriële site beveiligen, inclusief alle operationele technologie (OT), Internet of Things (IoT) , en industriële IoT (IIoT) activa”, zegt Yaniv Vardi, CEO van Claroty.


Claroty, met hoofdkantoor in New York City, heeft een R&D-centrum in Tel Aviv en kantoren in Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika.


Firebolt uit Tel Aviv heeft een Series B-ronde van $ 127 miljoen opgehaald, waardoor het totaal op $ 164 miljoen komt. Firebolt, opgericht in 2018 en pas afgelopen december uit de stealth-modus, biedt een innovatief 'warehouse' voor cloudgegevens waarin big data-analyse efficiënter en sneller gebeurt dan de norm. Firebolt heeft kantoren in heel Europa geopend en bouwt een Amerikaans hoofdkantoor in San Francisco.


In gerelateerd nieuws kwam de mixed reality-startup Multinarity of Tel Aviv op de laatste dag van juni met de aankondiging van de sluiting van een tweedelige seed-ronde van $ 28 miljoen. Dit wordt beschouwd als de grootste zaadronde in de geschiedenis van Israëlische hightech.
35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page