top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Alle schoolkinderen van 3 tot 12 jaar zullen een serologische test ondergaan


Seroligische tests van schoolkinderen in Israël. Screenshot YouTube


Als onderdeel van de goedkeuring van de opzet voor het openen van de scholen worden de komende twee weken 1,6 miljoen kinderen van 3 tot 12 jaar opgeroepen voor een snelle test om vast te stellen of ze in het verleden besmet zijn geweest met het COVID-19 virus.


Deze tests worden gedaan om een ​​volledige studieroutine te behouden en tegelijkertijd het aantal scholieren dat in isolatie wordt gestuurd te verminderen.


Channel 13 News heeft een complete gids met alle antwoorden op alle vragen gepubliceerd, die wij hier publiceren, ook al omdat wij veel in Israël wonende Nederlanders onder onze lezers hebben, en omdat het duidelijkheid geeft aan iedereen die wil weten hoe het testen van kinderen in Israël eraan toegaat.


Dus wat is die serologische test precies?


Het is een eenvoudige bloedtest, waarbij gebruik wordt gemaakt van een kleine vingerprik. Het detecteert het niveau van antilichamen tegen het virus, zodat je weet of je kind eraan was blootgesteld en of is hersteld.


Wat gebeurt er als blijkt dat uw kind al ziek is geworden?


Iedereen die in het verleden zonder het te weten met het virus was besmet, krijgt een groen paspoort die vrijstelling van isolatie geeft in het geval hij of zij wordt blootgesteld aan een scholier die besmet is met het coronavirus, en ook toestaat om aan alle activiteiten mee te doen, net als iedereen die ziek werd van het coronavirus en ervan herstelde.


Moet je voor de testen betalen?


Nee. Scholieren tussen 3 en 12 jaar worden gratis getest in de testcomplexen verspreid over het land, van noord naar zuid. De exacte locatie is te vinden op de website van het IDF Home Front Command.


Hoe snel is de uitslag bekend?


Het resultaat is binnen ongeveer een kwartier bekend. Het wordt ook doorgestuurd naar het ministerie van Volksgezondheid en van daaruit in een geschreven bericht rechtstreeks naar de mobiele telefoon van de ouders.


Hoe zit het met actieve coronapatiënten?


De serologische test identificeert geen actieve patiënten, dat wordt met een andere test gedaan


Welke testen zijn dat?


Er zijn drie mogelijke tests die kunnen vertellen of iemand besmet is. Dus wat zijn de verschillen tussen hen?


De eerste is een thuistest die je kunt kopen in de apotheek en die bijna 80 Shekel kost voor twee testkits. Het resultaat is onmiddellijk, maar niet officieel, omdat het in de praktijk blijkt dat het niet voor 100% zeker is.


De tweede is een snelle test, die kan worden gedaan op MDA-stations en het Ichilov-ziekenhuis en die gratis is voor kinderen tot 12 jaar. Het resultaat komt binnen een kwartier en is relevant voor alles waar een Groen Paspoort voor nodig is.


De derde en enige die geldig is voor een medisch doel, met de hoogste betrouwbaarheid, is de PCR-test. Het kan gratis worden gedaan bij Home Front Command-stations en ziekenfondsen. Het resultaat ontvang je binnen 48 uur, maar de geldigheid is slechts 72 uur.119 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page