top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Amazon Industrial Innovation Fund investeert in Israëlisch roboticabedrijf BionicHIVE


De SqUID magazijnrobot van BionicHIVE helpt bij het sorteren en beheren van pakketten. Foto BionicHIVE


BionicHIVE, een Israëlisch bedrijf dat gespecialiseerd is in op de werkplek gebaseerde robottechnologie in de supply chain, heeft een niet nader genoemd bedrag aan financiering ontvangen van het onlangs aangekondigde Amazon Industrial Innovation Fund, meldt het bedrijf middels een persbericht.


BionicHIVE maakt de SqUID, een robotapparaat aangedreven door een AI-gebaseerde algoritmische engine die pakketten kan sorteren, selecteren en opbergen, door magazijnvloeren kan navigeren met behulp van ingebouwde camera's en sensoren en tussen mensen en objecten kan bewegen. Het bedrijf zegt dat de SqUID-robots worden ingezet in een "breed scala aan supply chain-faciliteiten die gebruikmaken van bestaande rekken en dozen."

"Het doel van het Amazon Industrial Innovation Fund is om opkomende technologieën te ondersteunen door middel van directe investeringen, ontworpen om uitvindingen te stimuleren en 's werelds moeilijkste uitdagingen op het gebied van klantafhandeling, logistiek en supply chain-oplossingen op te lossen", zegt Katherine Chen, hoofd van Amazon. Industrieel Innovatiefonds.


"Amazon heeft BionicHIVE gevestigd in de Zuid-Israëlische stad Sderot, erkend voor zijn gedifferentieerde oplossing die in staat is om de veiligheid rond herhaalde taken, op elke hoogte, in de supply chain-werkplek te optimaliseren, en dit is het soort technologie dat innovatie naar voren trekt."


"Met de financiering en ondersteuning van Amazon breiden we ons team en onze activiteiten uit, vestigen we een Amerikaanse voetafdruk om ons klantenbestand uit te breiden en de go-to-market op te schalen, evenals het vergroten van R&D", zegt Ilan Reingold, CEO bij BionicHIVE.


"We hadden geen beter bedrijf kunnen wensen wiens investering een validatie is van de unieke aanpak en mogelijkheden van ons platform en wiens begeleiding van onschatbare waarde is."
8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page