top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Amsterdamse driehoek vindt komst David Icke zeer ongewenst


David Icke. Screenshot YouTube


De Amsterdamse driehoek bestaande uit burgemeester, hoofdofficier van justitie en hoofdcommissaris van de politie vindt de komst van de Holocaustontkenner en antisemiet David Icke naar de Dam in Amsterdam zeer ongewenst en heeft de IND gevraagd te onderzoeken of hem de toegang tot het land kan worden ontzegd.


Dat lieten zij vanavond middels een persbericht weten. Het hele persbericht leest u hieronder:


De Amsterdamse driehoek vindt de mogelijke komst David Icke naar de demonstratie “Samen voor Nederland” op 6 november op de Dam zeer ongewenst.


David Icke heeft in het verleden antisemitische uitspraken gedaan die onacceptabel en diep kwetsend zijn. De driehoek vindt de maatschappelijke onrust waartoe zijn eventuele komst leidt dan ook alleszins begrijpelijk en oordeelt dat de waardigheid van het monument op de Dam in het geding is, mocht hij daar spreken.


Er is contact met de organisatie van demonstratie “Samen voor Nederland” en de driehoek doet een zwaar beroep op de organisatie om de uitnodiging aan Icke in te trekken en in ieder geval uit te wijken naar een andere plek in de stad.


Vooruitlopend op zijn mogelijke komst verzoekt de gemeente Amsterdam de IND alvast te onderzoeken of Icke de toegang tot het land kan worden geweigerd. Volgens de wet (Wet Openbare Manifestaties) mag de lokale overheid zich niet bemoeien met de inhoud van een demonstratie.


De vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstratie zijn vastgelegd in onze grondwet, waardoor het niet mogelijk is om Icke (als hij wel naar Nederland komt) op voorhand een verbod op te leggen om te spreken. Wel kan het Openbaar Ministerie optreden als hij zich tijdens een toespraak schuldig maakt aan strafbare feiten.


Een eventuele toespraak zal door de Officier van Justitie nauwlettend worden gevolgd om te beoordelen of er strafbare uitingen worden gedaan. Aanvullend houdt de driehoek de openbare orde rond de demonstratie scherp in de gaten en zal, indien mogelijk en nodig, deze verplaatsen of anderszins optreden.


163 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page