top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Anti antisemitisme posters zijn rode lap voor antisemieten


In Amsterdam, ons ouwe trouwe Mokum, door alle eeuwen heen een veilige haven voor Joden, is het nu zover gekomen dat er een reclamecampagne komt tegen antisemitisme. Laat het maar even bezinken. Vanaf 11 juni hangen ze in de bushokjes, deze posters. Uitgerekend in Amsterdam.


Laat het even bezinken, posters tegen antisemitisme in Amsterdam, zover is het gekomen in 2021.


Maar daar eindigt het verhaal niet.


Door de publicatie van deze poster op social media blijken antisemieten in grote getalen uit hun schuilplaatsen te zijn gekomen en zijn antisemitische uitlatingen niet van de lucht.


De reacties gaan van "waarom geen posters tegen de zionistische kindermoordenaars" tot "alle Joden moeten worden vergast" tot "Palestina tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse zee is spoedig Jodenvrij.


Jodenhaat in Nederland blijkt groter te zijn dan werd aangenomen kan je daaruit concluderen, waarbij men zich er niet voor schaamt dat openlijk te verkondigen, niet onder hun eigen naam want zo laf zijn die Jodenhaters dan weer wel.


Dat blijkt ook uit de verhalen van moeders die deze week in het NIW zullen verschijnen en waarvan ik u aanraad deze te gaan lezen.


Het zijn schokkende verhalen over kinderen die niet meer naar school durven, beschimpt worden, bang zijn.


Is dat Nederland, maar vooral: is dat Amsterdam in 2021 de stad waar Joden altijd een veilige haven vonden?365 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page