top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Arabische familie 'verbouwt' Hadassa-ziekenhuis na overlijden familielid


Screenshot YouTube


Nadat familieleden door artsen van Hadassa Mount Scopus ziekenhuis in Jeruzalem, de familie had geïnformeerd dat hun wegens een overdosis in het ziekenhuis opgenomen familielid was overleden, besloten een aantal van hen het ziekenhuis 'te verbouwen'.


De politie zei dat ze eerder waren geroepen naar de locatie van Mount Scopus in het ziekenhuis, waar ze een twintiger in Oost-Jeruzalem arresteerden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige botsing in het medisch centrum. Volgens berichten in de Hebreeuwse media komt de verdachte uit de wijk Wadi al-Joz in de hoofdstad.


Uit het eerste onderzoek bleek dat een familielid van de verdachte in het ziekenhuis was overleden aan een overdosis, en toen de familie op de hoogte werd gebracht van zijn overlijden, begonnen ze te rellen, medisch personeel aan te vallen en apparatuur te vernietigen.


Een man van in de twintig en is na zijn arrestatie meegenomen naar een politiebureau en de politie heeft aangekondigd dat zij van plan is om nog meer deelnemers aan het incident te arresteren.

In Hadassah zijn we diep geschokt door dit incident op een plek waar we alleen denken aan het redden van levens en werken om het lijden van de patiënten te verminderen', zei de manager van het ziekenhuis, Dr. Tamar Elram tegen The Jerusalem Post.


"Ons team van toegewijde mensen die dag en nacht trouw werken, werd verslagen en kan niet geloven dat zijn familie hen na de inspanningen om het leven van de patiënt te redden, hen met zoveel geweld heeft terugbetaald.


376 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page