top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Beersheva, Ashdod, Ashkelon onder raketvuur; rellen tussen radicale Joden en Arabieren


Oliedepot in Ashdod geraakt door raket. Screenshot IDF video


De afgelopen nacht was geen nacht voor de inwoners van de steden Ashdod, Ashkelon en Beersheva en omgeving, die tot ongeveer 7 uur vanmorgen te lijden hadden onder hevige raket beschietingen vanuit Gaza. Ook zijn er weer gevechten geweest tussen radicale Joodse en Arabische Israëlis. Ook zijn er drie raketten uit Syrië op Israël afgeschoten.


Veel huizen en appartementen zijn beschadigd en er zijn meldingen van gewonden, de raket barrages gingen door tot 7 uur zaterdagmorgen.


In Ashdod is een oliedepot geraakt en in brand gevlogen.

Het Israëlische leger heeft sinds middernacht talloze doelen in de Gazastrook aangevallen, waarbij raketlanceringslocaties, terreurcellen en een Hamas-inlichtingencentrum werden vernietigd, aldus de Israel Defense Forces.


Ondertussen gingen rellen tussen radicale Joodse en Arabische jongeren door, waarbij in verschillende gevallen gebruik werd gemaakt van vuurwapens.

In Jaffa zijn twee kinderen gewond geraakt toen hun huis door een molotovcocktail werd getroffen en in brand vloog.

De nog niet geidentificieerde brandstichters van de brand in Jaffa.


In Akko is het bekende Akko theater door Arabieren in brand gestoken, het theater staat bekend als plek van co-existentie tussen Joden en Arabieren.


Vrijdagavond werden vanuit Syrië drie raketten op Israël afgevuurd, twee kwamen neer op de Israëlische zijde van de Golan, eentje ontplofte op Syrisch grondgebied.


Vandaag, zaterdag, is het Naqba Day, een dag waarop de Israëlische veiligheids diensten veel geweld verwachten. Opvallend is dat er weinig mensen op straat zijn. Normaal zijn er hinderden joggers en andere sportievelingen in mijn buurt op straat in de vroege ochtenduren, nu zijn het een handjevol.


195 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page