top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ben Gvir: Israël is democratie maar begrijp mijn partijleden die oproepen tot arrestatie oppositie


Screenshot KAN radio


In een gesprek met de publieke omroep KAN, zei Minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben Gvir vanmorgen dat hij begrip heeft voor de oproep van twee van zijn partijleden om oppositieleiders te arresteren en te berechten.


"Niemand gaat tegenstanders van de regering arresteren, wij zijn een democratie en Israël zal een democratie blijven, maar ik begrijp hun gevoelens echt heel goed", zei Ben Gvir tegen Army Radio.

Hij deed zijn uitspraak een dag nadat zijn partijgenoot Zvika Vogel in een interview met Maya Rachlin in de Vijf editie van Khan 11 had opgeroepen om Lapid en Gantz te arresteren wegens "verraad tegen het land", dat gisteren meteen grote opschudding veroorzaakte.


Zijn partijgenoot Almog Cohen had de uitspraak van Fogel herhaald door in Channel 13 News te vertellen dat als oppositieleiders doorgaan met "hun opruiing en verlangen naar bloedvergieten op straat, ze in handboeien zullen worden gestopt".


"Als Zvika Fogel elke ochtend wakker wordt met bedreigingen tegen hem en zijn land en ons land, heeft hij iets te zeggen", zegt Ben Gvir.


“Als Almog Cohen wakker wordt, trouwens, hij wordt ook bedreigd door allerlei soorten anarchisten, en hij wordt wakker en hoort over burgeropstanden, dat de dingen zullen eindigen in bloedvergieten, dat er een burgeroorlog zal komen - dus wat wil je, 'zegt Ben Gvir.


91 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page