top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bennett cyberwaarschuwing aan Iran: 'Als je rotzooit met Israël, betaal je een prijs'


Foto via Cyberweek


Duidelijker kon premier Bennett het niet zeggen, in wat mogelijk zijn laatste openbare optreden was, Iran, als je je bemoeit met de Israëlische cyberinfrastructuur, ga je daarvoor een prijs betalen".


Bennett zei verder in zijn toespraak tijdens de Israëlisch Cyberweek van de Universiteit van Tel Aviv: “net zoals er nucleaire afschrikking is, zal er ook cyberafschrikking zijn. Mijn benadering in het algemeen, en vooral met Iran is – en we gaan niet rond met het aanrichten van ravage in Teheran, dat is nooit ons beleid geweest – maar ons beleid is dat als je met Israël knoeit, je een prijs betaalt.”


'Je kunt Israël niet langer indirect en via volmachten raken en denken dat je ermee wegkomt', vervolgde Bennett.


"Als je een pestkop bent die mensen stuurt, zullen we proberen je te raken", met kinetisch, geheim en cyber, en voegde eraan toe: "iedereen die ons aanvalt in cyber, we gaan terug aanvallen. We zullen hier niet zwak zijn," aldus Bennett.


Die verder zei: "We kunnen dingen gedaan krijgen om je vijand te raken via cyber. Voordat we 50-100 commando's achter de vijandelijke linies moesten sturen met enorme risico's.”


"Nu krijgen we een stel slimme mensen bij elkaar die achter een toetsenbord zitten en hetzelfde effect bereiken... Het is onvermijdelijk dat cyber een, zo niet de meest prominente dimensie van toekomstige oorlogsvoering wordt"

95 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page