top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bewijs gevonden van de aardbeving die plaatsvond tijdens het koninkrijk Juda genoemd in de Bijbel


Overblijfselen van werktuigen ontdekt in de stad van David in Jeruzalem in een verwoestende laag uit de 8e eeuw vGT, die samenviel met een enorme aardbeving die in de Bijbel wordt genoemd. De gereedschappen zijn waarschijnlijk verbrijzeld tijdens de aardbeving. Foto Eliyahu Yanai/ Stad van David.


De beroemde aardbeving, die ongeveer 2.800 jaar geleden in Israël plaatsvond, komt voor in de Bijbel en werd eerder op verschillende plaatsen in Israël aan het licht gebracht, maar onderzoekers geloven dat ze voor het eerst overblijfselen van vernietiging konden identificeren, wat aangeeft dat de aardbeving ook trof. Jeruzalem - de hoofdstad van Juda.


Het opgravingsgebied van een vernietigingslaag uit de 8e eeuw v.Chr. in de Stad van David, waarschijnlijk het gevolg van een aardbeving uit dezelfde periode die het Heilige Land deed schudden en die in de Bijbel wordt genoemd. Foto Ortal Kalaf/ Israel Antiquities Authority


Deze archeologische vondsten zullen aan het publiek worden getoond op de "City of David Research"-conferentie - de jaarlijkse archeologische conferentie van het Megalim Institute die begin volgende maand zal worden gehouden.


Potten ontdekt in de stad van David in Jeruzalem in een verwoestende laag uit de 8e eeuw vGT, die samenviel met een enorme aardbeving die in de Bijbel wordt genoemd. Ze zijn gefotografeerd na hun restauratie door Joseph Bocangolz. Foto Dafna Gazit/ Israel Antiquities Authority


Archeologische opgravingen door de Israel Antiquities Authority in het City of David National Park onthulden een laag verwoesting, waaronder een rij verbrijzelde vaten, waaronder kommen, lampen, kookgerei, opslag- en voorraadpotten, die werden vernield toen de muren van het gebouw instortten.


Aangezien er geen tekenen van brand werden gevonden, was dit volgens de onderzoekers geen opzettelijke gebeurtenis en de reden voor de ineenstorting van het gebouw is de aardbeving die plaatsvond in Israël in de achtste eeuw vGT, tijdens de periode van het koninkrijk Juda.


Het opgravingsgebied van een vernietigingslaag uit de 8e eeuw v.Chr. in de Stad van David, waarschijnlijk het gevolg van een aardbeving uit dezelfde periode die het Heilige Land deed schudden en die in de Bijbel wordt genoemd. Foto Ortal Kalaf/ Israel Antiquities Authority


Volgens de onderzoekers: "De aardbeving die plaatsvond in het midden van de 8e eeuw vGT was waarschijnlijk een van de sterkste en meest schadelijke aardbevingen in de oudheid, en het bewijs van het optreden ervan is in het verleden ontdekt bij opgravingen die zijn uitgevoerd op verschillende plaatsen. locaties in heel Israël, zoals Hazor, Gezer, Tel Agol en Tell es-Safi/Gath.


De laatste opgravingen die we in de Stad van David hebben uitgevoerd, geven aan dat de aardbeving waarschijnlijk ook Jeruzalem heeft getroffen.383 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page