top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bezoek eens deze plekken in Rishon LeZion, de 4e grootste stad van Israël


Screenshot YouTube


Als je denkt aan hotspots in Israël, denk je als eerste aan de beroemde restaurants, cafés, stranden en musea in Tel Aviv, en de belangrijkste historische en religieuze bezienswaardigheden van Jeruzalem.


ISRAEL21C ging eens andere hotspots introduceren die je misschien niet kent omdat ze zich niet in een van die steden bevinden. Ze zijn in de vierde grootste stad van Israël, Rishon LeZion.


Rishon LeZion (Hebreeuws voor "Eerste in Zion", want het was een van de eerste Joodse nederzettingen in het pre-staat Israël, daterend uit 1882) ligt 12 kilometer (7,4 mijl) ten zuiden van Tel Aviv, waardoor het een bruisend stadsgevoel heeft met een rustige voorstedelijke lucht.


Rishon staat ook bekend om zijn rijke moderne Joodse geschiedenis. De eerste Hebreeuwse school en kleuterschool werd opgericht in Rishon en het was de eerste stad die de prototypische Israëlische vlag hees. Het was hier dat dichter Naftali Herz Imber eind jaren 1880 de woorden van Israëls volkslied, 'HaTikva', schreef.

Rishon LeZion is inderdaad van fundamenteel belang voor de geschiedenis van Israël, maar er zijn tegenwoordig talloze aspecten om te verkennen - of het nu gaat om zonnebaden op prachtige stranden, een wandeling door het unieke Agam-museum of een superleuk dagje uit in het pretpark Superland.


Breng een dag door met zonnestralen op het prachtige 4×4 strand

Zonsondergangplezier op het 4×4 strand in Rishon LeZion. Foto door Ari Fagan via ISRAEL21C


Het 4×4-strand van Rishon LeZion heeft veel banken om de hele dag op te loungen, met de mogelijkheid om een ​​parasol te huren. Je kunt met je gezin snel lunchen in het restaurant of aangeschoten raken van een pina colada met je vrienden.


Op zomeravonden kunt u zelfs deelnemen aan karaoke en meezingen met Israëlische liedjes. Er is de mogelijkheid om een ​​paar keer per week yoga te doen voor de schilderachtige zonsondergang als je de ultieme ontspanning op het strand wilt.


Maak een wandeling door het Yaacov Agam Museum of Art


Foto via Yaacov Agam Museum of Art


Pionier van de kinetische kunstbeweging, Yaacov Agam, inwoner van Rishon LeZion, staat wereldwijd bekend om zijn monumentale creatieve werken die verschillende perspectieven bieden, afhankelijk van de hoek van waaruit je ze bekijkt. Het museum toont zes decennia van Agam's artistieke uitingen, transformeerbare sculpturen en schilderijen, polymorfe reliëfschilderijen, interactieve digitale kunst, objecten en installaties.


Geleid door gehandschoende docenten, hebben bezoekers de mogelijkheid om Agam's steeds veranderende kunstwerken te verkennen en ermee om te gaan en zichzelf onder te dompelen in een sfeer van tijd en beweging, verandering en het onverwachte.


Geniet van de attracties in Superland

Screenshot YouTube


In het centrum van Rishon LeZion strekt een extravagant pretpark genaamd Superland zich uit over 20 hectare. Als je een adrenalinejager bent, kun je genieten van een scala aan suizende ritten en spectaculaire scènes. Superland is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, aangezien er attracties zijn die geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en maten.


Zeg hallo tegen exotische dieren in de dierentuin van Hai Kef


Hai Kef is een kleine en daardoor toegankelijke dierentuin die gezinnen een dag vol plezier garandeert. Het terrein is groen, gastvrij en geschikt voor kinderen. Als je een dag in het wild wilt zijn en je wilt onderdompelen in de leefgebieden van exotische dieren, lijkt een bezoek aan Hai Kef perfect.


Volg een geschiedenisles in het Rishon LeZion Museum

Een tentoonstelling in het Rishon LeZion Museum. Foto via Pikiwiki Israël


Het informatieve maar boeiende Rishon LeZion Museum is een historische plek aan de Achad ha-Am-straat. Deze en andere gebouwen in de buurt dateren uit het Ottomaanse Rijk, toen Joden uit Rusland, Roemenië en Jemen arriveerden in de Eerste Aliyah van de jaren 1880.


De tentoonstellingen van het museum geven bezoekers inzicht in het leven van de baanbrekende kolonisten en een audiovisuele tentoonstelling vertelt het verhaal van het vinden van de eerste waterput in de stad. Voor mij wakkerde het Rishon LeZion Museum de wens aan om meer te ontdekken over de moderne Israëlische geschiedenis.


Bekijk een basketbalwedstrijd bij Gan Nahum

Maccabi Rishon LeZion is een van de meest populaire basketbalclubs in Israël. Dit basketbalteam, gekroond tot kampioen van 2016 in de Israëlische Basketball Premier League, wedijvert met enkele van de beste clubs van Israël, zoals Maccabi Tel Aviv. Het Gan Nahum-stadion biedt plaats aan 1.500 brullende fans en staat bekend om zijn levendige sfeer.


Dompel je onder in de natuur in Nationaal Park Palmachim Beach

Screenshot YouTube


Palmachim Beach National Park staat bekend om zijn indrukwekkende mediterrane strand en het natuurlijke landschap met zwervende duinen en een kurkar rug - een leefgebied voor zeldzame soorten planten en dieren, waaronder een soort zeeschildpad die met uitsterven wordt bedreigd in het hele Middellandse Zeebekken .


Bovendien is het strand van Palmachim een ​​fascinerende historische plek omdat het de overblijfselen van de oude havenstad Yavne-Yam bevat. Deze ruïnes, waaronder oude waterwerken en landbouwwerktuigen, dateren uit de Midden-Bronstijd. Een betoverend natuurgebied, zeker een bezoek waard.131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page