top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

BGU: De inspanning van één teamlid kan de inspanningen van het hele team een ​​vliegende start geven


Prof. Danny Cohen-Zada. Foto BGU


Wat als je inspanning zou kunnen meten en niet alleen prestaties? Wat als u zou kunnen bepalen of de inspanning van één persoon op een werkplek de inspanning van iedereen verbeterde? Wat als je zou kunnen bepalen of teaminspanningen de individuele inspanning verbeteren?


Hoewel het meeste onderzoek prestaties gebruikt als maatstaf voor inspanning, hebben onderzoekers van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev gekeken naar een unieke dataset om inspanning te meten – diepgaande gegevens van de Israëlische profvoetbalcompetities.


De voetbalcompetitie houdt talloze statistieken over spel bij en Dr. Naomi Gershoni, prof. Danny Cohen Zada ​​en voormalig masterstudent Itai Dayag gebruikten deze gegevens voor het seizoen 2017/2018 om direct te meten hoe de inspanningen van teamgenoten elkaar voor het eerst beïnvloeden.


Hun bevindingen zijn onlangs gepubliceerd in Management Science in een artikel getiteld "Effort Peer Effects in Team Production: Evidence from Professional Football.


Dr. Naomi Gershoni. Foto Sharon Shahar


Onder de aspecten van de competitietracks zijn de hardloopafstand van spelers, het aantal sprints en spelerswissels in stappen van vijf minuten gedurende elke wedstrijd. Door te meten hoe de hardloopafstand van elke speler in een specifiek gedeelte van vijf minuten van het spel verandert wanneer hij speelt met collega's/teamgenoten die doorgaans meer rennen/meer moeite doen, konden ze aantonen dat de inspanning van leeftijdgenoten een positieve invloed heeft op de individuele inspanning.


Om hun bevindingen te controleren, keken de drie onderzoekers ook naar spelerswissels. Ze analyseerden de secties voor en na een wissel om te zien hoe individuele vermoeidheid het team beïnvloedt. Ze vergeleken het laatste gedeelte van vijf minuten van de vertrekkende speler met het eerste gedeelte van vijf minuten van de inkomende speler en vonden een significant verschil in de algehele teaminspanning, gekatalyseerd door de energie van de nieuwe speler.


De onderzoekers zijn van mening dat de bevindingen kunnen worden gegeneraliseerd naar andere soorten werkteams, zoals R&D-eenheden, teams voor rechtszaken, politieke lobbygroepen en marketingafdelingen, omdat deze werkgroepen, net als een voetbalteam, worden gekenmerkt door een hoge mate van collaboratieve, professionele inspanning. in een competitieve omgeving (meestal strijden tegen rivaliserende teams). Bovendien worden prestatiemaatstaven in al deze situaties niet erg vaak waargenomen (innovaties, het winnen van een rechtszaak) en zijn ze moeilijk te meten op individueel niveau.


Cohen Zada, Dayag en Gershoni ontdekten dat groepsinspanningen van invloed zijn op individuele inspanningen en individuele inspanningen op groepsinspanningen.


"Een mogelijke implicatie van de sterke peer-effecten die we hebben gevonden, is dat managers de beloning van werknemers niet alleen moeten bepalen op basis van hun directe bijdrage aan de output, maar ook op basis van hun inspanning. Dit kan zelfs nog efficiënter zijn in omgevingen waar de inspanning sterk gerelateerd is aan de groep." prestaties en wanneer individuele prestaties zelden worden waargenomen, moeilijk te kwantificeren, of wanneer gemeenschappelijke individuele prestatiemetingen niet relevant zijn voor grote delen van het team", schreven ze."Tot slot suggereren onze resultaten dat de sociale connecties en verplichtingen van teamgenoten aan elkaar kunnen bijdragen aan positieve peer-effecten in inspanning en geven ze aan waarom het nuttig kan zijn voor organisaties om sociale interactie tussen collega's aan te moedigen en te investeren in activiteiten die helpen bij het smeden van teamgeest." voegden ze eraan toe.


Dr. Gershoni en prof. Cohen-Zada zijn leden van het Departement Economie van de Faculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev.54 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page