top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bizar ongeval kost leven aan bemanningslid heteluchtballon


De omgekomen Yogev Cohen, 28. Foto met dank aan de familie Cohen


Een bizar ongeluk heeft vanmorgen in noord Israël het leven gekost aan Yogev Cohen, 28, uit kibbutz Kibbutz Yizre'el. Tijdens het opstijgen van de heteluchtballon hing Yogev aan de mand van de heteluchtballon.


Toen andere bemanningsleden hem toeriepen zich te laten vallen, terwijl de ballon op slechts 7 meter boven de grond was, weigerde Yogev dit zeggende "dat hij het wel vol hield".


Terwijl de ballon verder op steeg, met 13 passagiers en 3 bemanningsleden liet Yogev op een hoogte van 45-50 meter los en viel op een auto die op dat moment onder hem op snelweg 60 reed.


Yogev Cohen hangt aan de ballon. Screenshot KAN nieuws


"We weten niet waarom hij aan de mand hing", zei Almog Amir, de eigenaar van de ballonvaartmaatschappij, vanmorgen na de ramp.


"Ik ben al 20 jaar aan het werk met heteluchtballonnen en we zijn in shock", zei hij ter plaatse. "Er zijn drie bemanningsleden waaronder een piloot en er waren 13 passagiers terwijl de ballon maximaal 20 personen kan bevatten. De rol van de Yogev was onder meer om de ballon te helpen opblazen en de piloot te helpen opstijgen", aldus Amir. "Hij hing aan de mand op de lagere delen, iets wat nooit gebeurt. Hij besloot dat hij het deedAmir zei verder dat "Yogev al een halfjaar voor het bedrijf werkte, en dat het niet zijn eerste keer was. Hij was een geweldige kerel. Zout der aarde. Hij was een sterke en solide kerel.


De politie is een onderzoek gestart en controleert of dit een arbeidsongeval is.


De regionale raad van de Jizreëlvallei zei dat ondanks het tragische incident, "elke dag vele heteluchtballonvluchten zoals deze jarenlang veilig en zonder incidenten hebben plaatsgevonden."


182 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page