top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Blue Flag 2021 Exercise, de grootste en meest geavanceerde oefening in Israël start zondag


Foto IDF woordvoerdeerseenheid


Zondag 17 oktober start de internationale "Blue Flag" luchtmacht oefening, gehouden op de Uvda luchtmachtbasis met de deelname van zeven luchtmachten van over de hele wereld.


Aan de oefening van dit jaar nemen Duitsland, Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk, India, Griekenland en de Verenigde Staten deel. Dit is de eerste inzet van een Brits jachteskader in Israël sinds de oprichting van het land, evenals de allereerste inzet van een Indiaas "Mirage" jachteskader in Israël, en de eerste inzet van een Frans "Rafale" jachteskader in Israël.

Deze "Blue Flag"-oefening is Israëls grootste en meest geavanceerde luchtoefening ooit. Het doel van de oefening is om de strategische internationale samenwerking te versterken door middel van gedeeld leren over de integratie van vliegtuigen van de vierde en vijfde generatie in complexe operationele scenario's, met een focus op het verbreden en verbeteren van de operationele capaciteiten van de deelnemende strijdkrachten.


Foto IDF woordvoerderseenheid


De oefening biedt de mogelijkheid om met behulp van geavanceerde technologie gezamenlijke tactische vluchten uit te voeren tegen een verscheidenheid aan dreigingen.


Tijdens de oefening zullen de deelnemende strijdkrachten lucht-lucht- en lucht-grondgevechten, geavanceerde grond-luchtraketten (SAM) en verschillende operationele scenario's in vijandelijk gebied uitvoeren.


Foto IDF woordvoerderseenheid


Op de eerste dag van de oefening zal een fly-over over Jeruzalem plaatsvinden, geleid door Generaal-majoor Amikam Norkin, bevelhebber van de Israëlische luchtmacht, in een "Baz" (F-15) naast een Israëlische "Adir" (F-35I). Luitenant-generaal Ingo Gerhartz, commandant van de Duitse luchtmacht, zal naast hen vliegen in de "Eagle Star" Eurofighter,


Foto IDF woordvoerderseenheid


Commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Amikam Norkin: "We leven in een zeer gecompliceerde regio en de bedreigingen voor de staat Israël vanuit de Gazastrook, Libanon, Syrië en Iran nemen alleen maar toe. Een internationale oefening houden in deze huidige realiteit, terwijl we onze openlijke en geheime operationele activiteiten op alle fronten voortzetten, is van het grootste strategische belang en heeft een grote impact op de Israëlische luchtmacht, de IDF en de staat Israël.


Foto IDF woordvoerderseenheid


Deze oefening is baanbrekend op het gebied van technologie, kwaliteit van de training en het aantal deelnemende landen. Het illustreert het partnerschap en de sterke band tussen de luchtmachten van het land en fungeert als een opstap naar regionale en internationale samenwerking."

115 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page