top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

BMW en LG gebruiken in hun producten slimme glastechnologie van Gauzy uit Israël


Slimme glastechnologie in de koplampsystemen van de nieuwe BMWi Vision van het Israëlische bedrijf Gauzy. Screenshot YouTube


Op de jaarlijkse IAA , de Internationale Autotentoonstelling van Duitsland, presenteerde BMW de BMWi Vision Circular , volgens de automaker een compact, volledig elektrisch voertuig "ontworpen in overeenstemming met de principes van de circulaire economie" die dynamische schaduwkoplampen ontwikkeld met het Israëlische bedrijf Gauzy voor "een futuristisch exterieur".


De koplampsystemen voor zowel de voor- als achterkant bieden digitale oppervlakken die eruitzien als roosters met ultradunne gebogen beglazing. De koplampen gaan branden wanneer het voertuig wordt ingeschakeld en de verlichtingssystemen kunnen in verschillende mate worden geregeld en dit alles met behulp van Gauzy's SPD LCG-technologie die is geïntegreerd in een dun glazen raam.


Als de auto start, verandert het SPD-glas van donker naar transparant, waardoor koplampen zichtbaar worden die de omgeving verlichten. De technologie creëert ook schijnbaar eindeloze mogelijkheden van lichtconfiguraties, waardoor het scala aan ontwerpen wordt uitgebreid."Onze technologie is ingebed in het koplampsysteem", legt Gauzy CEO Eyal Peso uit. “Er is ook een manier om het onzichtbaar te maken op momenten dat het niet nodig is, zoals overdag. Een ander kenmerk is dat het mogelijk is om de hoeveelheid licht in de koplamp te regelen en hoe het wordt doorgelaten.”


Los daarvan introduceerde LG Display een 55-inch transparant OLED-paneel (organic light-emitting diode) met behulp van Gauzy's technologie die ramen in voertuigen voor openbaar vervoer kan vervangen voor dynamischere displays. Het paneel is gelamineerd met Gauzy's SPD-technologie (Suspended Particle Device), die aanpassing aan heldere omgevingen en wisselende lichtomstandigheden mogelijk maakt. Volgens het Israëlische bedrijf dimt de SPD-technologie het transparante OLED-paneel tot "elke gewenste dekking, blokkeert tot 99 procent van het licht en zorgt dag en nacht voor een hoog contrast en rijke kleuren."


"Om een ​​groter contrast te creëren wanneer direct licht invalt en tegelijkertijd schaduw te bieden aan passagiers om een ​​veilige en comfortabele reiservaring te verbeteren, dimt SPD-technologie het transparante OLED-paneel tot elke gewenste opaciteit, waardoor dag en nacht een hoog contrast en rijke kleuren mogelijk zijn", aldus Gauzy. in een verklaring.


Veelbelovend is dat de technologie ook kan worden toegepast op bijvoorbeeld koelkasten, waar Gauzy de deuren "transparant of doorschijnend kan maken en mensen niet hoeven te openen om te zien wat erin zit", zei Peso.


Vorig jaar begon LG de ramen van de metro in Beijing en Shenzhen te vervangen door transparante OLED-panelen, die forenzen voorzien van reisinformatie zoals metrotijden en vluchtschema's, naast weersvoorspellingen en nieuws. De panelen werden ook verwerkt in bovengrondse treinen in Japan en in belangrijke displays op de parkeerplaats van Seoul's Trade Tower in Zuid-Korea.
63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page