top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

BNNVARA vindt dat uitlatingen van Natasja Gibbs in Op1 ‘voldoende steun in feiten’ hebbenBNNVARA vindt dat de uitlatingen van presentator Natasja Gibbs over Israël in de talkshow Op1 "voldoende steun in feiten en actualiteit" hebben. Zij baseerde haar uitspraak dat Israël een "apartheidsregime" voert onder meer op rapporten van Human Rights Watch, Amnesty International en de Verenigde Naties, meldt Villamedia.


De ombudsman van de NPO kreeg de afgelopen dagen meerdere klachten over een gesprek dat Gibbs vrijdag voerde met ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers. In dat gesprek deed zij deze uitlating. Volgens klagers is deze constatering in strijd met de journalistieke code waar alle omroepen zich aan dienen te houden.


Volgens BNNVARA kreeg Segers “alle ruimte om tegengeluid te laten horen: hij zette uiteen dat en waarom hij de redenering van onze programmamakers niet volgde. Hij gaf bovendien aan de opgebrachte vergelijking misplaatst te vinden en legde uit waarom. Al met al werd er in deze kwestie aan tafel een journalistiek evenwichtig gesprek gevoerd.”


287 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page