top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bouw een app zonder codering - praat gewoon met de chatbot is wat een Israëlische startup doet


Van links, Spiritt CTO & President Or Kliger, VP Research Lidor Cohen en CEO Tamir Magen. Foto door Olga Fedchuk

Spiritt , een nieuwe startup onder leiding van de 26-jarige Israëlische programmeurs Tamir Magen en Or Kliger, zet het traditionele ontwikkelingsproces op zijn digitale kop.


Iedereen die geïnteresseerd is in het bouwen van een app, begint gewoon een gesprek met een kunstmatig intelligente chatbot, die vragen stelt zoals een menselijke ontwikkelaar zou doen. De AI van Spiritt gebruikt die informatie vervolgens om de app te bouwen.


De chatbot vraagt ​​welk probleem je product oplost en wat je ontwerpvoorkeuren zijn, en controleert vervolgens of de AI je begrijpt.


Een screenshot van de gebruikersinterface van Spiritt.


“We nemen elk scherm met een klant door om er zeker van te zijn dat dit is wat ze wilden. Hebben we het businessmodel begrepen? De klant kan het dan accepteren of corrigeren”, zegt Magen tegen ISRAEL21C.


Spiritt past niet zomaar kant-en-klare sjablonen toe. Het bouwt elke app helemaal opnieuw.


Maandelijks abonnement


De ondernemer betaalt geen cent totdat hij of zij tevreden is met het resultaat. Klanten hebben tot zeven dagen de tijd om te beslissen.


Als de app wordt goedgekeurd, brengt Spiritt maandelijkse abonnementskosten in rekening, inclusief het hosten van de app, toegang tot een betalingssysteem (in de VS gebaseerde processor Stripe), versies voor mobiel en desktop en het aanbrengen van eventuele vereiste wijzigingen - een functie die zou zijn opgelost mijn eigen app-update-raadsel tien jaar geleden.


De maandelijkse abonnementskosten zijn gebaseerd op het aantal gebruikers. Voor maximaal 100 maandelijkse gebruikers rekent Spiritt $ 350 aan. De kosten worden dynamisch aangepast naarmate het gebruikersbestand groeit; $ 1.500 dekt 150.000 maandelijkse gebruikers.


Magen, de CEO, wijst op een inherent 'belangenconflict tussen ondernemers en softwarestudio's. De softwarestudio moet voor elke aanvraag, hoe klein ook, een flink bedrag in rekening brengen om de grote kosten van bedrijfsvoering en personeelslonen te dekken. Voor ondernemers is de situatie omgekeerd. Ze moeten hun apps constant aanpassen terwijl ze niet over het benodigde geld beschikken om te beginnen.”


Spiritt wil die cirkel doorbreken.


Complexe apps, geen codering

Spiritt is bedoeld om complexe apps te bouwen, vertelt Magen aan ISRAEL21c. Tot nu toe bevatten deze wat Magen een "Airbnb voor toiletten noemt - een van de gekste ideeën die ik ooit heb gezien - en een app [gevestigd in Maleisië] vergelijkbaar met DoorDash, maar die thuis gemaakt voedsel levert."


Andere voorbeelden zijn een vacaturesite voor anderstaligen in Israël; een online juwelier; een soort "Tinder voor mensen die op zoek zijn naar een baan in de data science-velden"; en een on-demand app voor het bestellen van boten, zoals een Uber voor de oceaan.


Vier apps gemaakt via Spiritt. Foto met dank aan Spiritt.


Spiritt werkt niet voor elke app. Voordat ondernemers zelfs maar in de chatbotfase komen, moeten ze een aanvraag indienen. Een algoritme rangschikt het idee, waarna een medewerker van Spiritt het overneemt. Het kan twee tot drie weken duren voordat Spiritt een antwoord terugstuurt naar de ondernemer.


"De beste manier om te controleren of er een match is tussen ons en jouw idee, is door te solliciteren", merkt Magen op. "We zullen verifiëren dat we u 100 procent kunnen helpen bij het bouwen en schalen van uw app voordat u zelfs maar aan het proces begint."


De beslissing om een ​​app te bouwen (of niet te bouwen) is niet gebaseerd op de vraag of Spiritt gelooft dat de app een succes zal worden.


"We oordelen niet", zegt Magen. “De meeste investeerders vonden Airbnb immers een vreselijk idee. Wie wil er bij iemand anders op de bank slapen? Maar het leven beoordeelt een idee beter dan wij kunnen.”


Integendeel, de yay of nee-beslissing is meer een kwestie van of Spiritt de app kan bouwen op basis van de tools en kennis die zijn AI heeft.


“Spiritt ondersteunt momenteel geen bouwspellen; het is vooral voor functionele toepassingen zoals Etsy en Pinterest”, zegt Magen.


“Uiteindelijk is het onze missie om iedereen ter wereld de kans te geven een startup te creëren, ongeacht locatie, technische vaardigheden of geld. Er zijn te veel goede ideeën die nooit een kans van slagen krijgen.”


Investeringen aantrekken

Spiritt heeft $ 5,5 miljoen aan investeringen aangetrokken van Izhar Shai, de durfkapitalist die politicus werd (hij was de minister van Wetenschap en Technologie in 2020-2021) die opnieuw durfkapitalist werd (Shai is nu een partner in het bedrijf Disruptive AI, dat specifiek investeert in AI-gerichte startups). De ronde omvatte ook Silicon Valley Bank.


Spiritt heeft een kleine staf in Tel Aviv. Foto door Olga Fedchuk via ISRAEL21C


Spiritt heeft één grote – en zeer grote – concurrent: Bubble.io. De twee bedrijven zijn heel verschillend, benadrukt Magen.


“Met Bubble kun je een complexe app bouwen met een drag-and-drop-interface. Het is vrij moeilijk voor niet-technische mensen om te gebruiken. Je hebt technische vaardigheden nodig, een esthetisch oog om het er goed uit te laten zien, je moet de gebruikerservaring en dataprestaties begrijpen.”


Dat weerhield Bubble er niet van om $ 100 miljoen op te halen, een financieringsmijlpaal die ook de markt van Spiritt valideert.


Spiritt is daarentegen nog steeds klein, met negen mensen in Tel Aviv en verschillende externe werkers in San Francisco.


Een week productietijd

Magen schat dat het ongeveer een week duurt van het afronden van de chatbotdiscussie tot een volledig productieklaar product, inclusief een kwaliteitsborgingsproces (QA) waarbij mensen betrokken zijn.


"Maar naarmate de AI steeds beter wordt, zullen we de menselijke kracht in het proces verminderen", zegt hij.


Hoe kan Spiritt zo snel werken?


De AI van het bedrijf "begrijpt de vrije tekstbeschrijvingen van gebruikers en vertaalt die in code", legt Magen uit. "De AI gebruikt speciale programmeertalen die we speciaal voor dat doel hebben ontwikkeld."


Dit betekende een doorbraak voor het Spiritt-team.


"Als het doel is om een ​​kant-en-klaar product te ontwikkelen, heeft het geen zin om de machine een programmeertaal te leren die bedoeld is voor mensen", voegt Magen toe. "Dit bracht ons ertoe een nieuwe programmeertaal te schrijven die bedoeld was voor de machine - voor onze machine."


Zowel Magen als Kliger bouwen al sinds hun tienerjaren aan startups en programmeren; ze hebben hun eerste bedrijf al op de middelbare school opgericht.


Na hun vrijlating uit het leger richtten ze wat later Spiritt werd, samen met Lidor Cohen, een voormalig software-architect bij Google.


Hoe zit het met de spelling van Spiritt? Waarom de dubbele t's? vroegen we Magen.


"Het gaat om de 'geest om' te creëren, te maken, te doen."


Wat was het gekste idee dat Magen heeft gezien?


"Ik heb ooit een app gezien waarmee mensen een hond voor een dag kunnen huren om indruk te maken op een meisje", zegt hij.


Die app werd trouwens door Spiritt geaccepteerd.


Voor meer informatie, klik hier.47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page