top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Californië is thuisbasis van 22 door Israëlis gestichte unicorns


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Volgens de United States – Israel Business Alliance (USIBA) hebben vijf particuliere, door Israëlis opgerichte bedrijven in Californië in 2021 een waarde van $ 1 miljard bereikt of overschreden, waardoor het aantal unicorns van de staat is gestegen tot 22 .


Elk van deze bedrijven heeft ten minste één Israëlische oprichter en heeft zijn wereldwijde of Amerikaanse hoofdkantoor in Californië, aldus ISRAEL21C.


"Californië blijft veel van de beste en slimste vernieuwers ter wereld aantrekken", zei USIBA-president Aaron Kaplowitz. "We zien vandaag een nieuwe generatie Israëlische ondernemers bijdragen aan het innovatie-ecosysteem van Noord-Californië en profiteren van een diepe bank van durfkapitalisten."


Op 20 april meldde ISRAEL21c dat New York 21 door Israël opgerichte eenhoorns herbergt .


De Israëlische unicorns in Californië bevinden zich allemaal in Silicon Valley, behalve Orca Security , een cyberbeveiligingsbedrijf voor cloudgebaseerde activa. In maart sloot het in Los Angeles gevestigde bedrijf, met R&D in Tel Aviv, een ronde van $ 210 miljoen af ​​met een waardering van $ 1,2 miljard.


Het hoofdkantoor van acht door Israëlis gestichte unicorns staan in San Francisco, het grootste aantal van elke Amerikaanse stad, afgezien van New York.


Het bedrijf Deel , is de meest recente toevoeging aan de prestigieuze groep. Onlangs kondigde de fintech-startup voor payroll en compliance de voltooiing aan van een financieringsronde van $ 156 miljoen, waardoor de waardering op $ 1,25 miljard kwam. Deel heeft in de afgelopen 11 maanden in totaal $ 206 miljoen opgehaald.


Op minder dan anderhalve kilometer afstand heeft ironSource , een pionier op het gebied van het genereren en distribueren van apps, onlangs zijn plannen bekendgemaakt om via een speciaal acquisitiebedrijf (SPAC) naar de beurs te gaan. De overeenkomst met Thoma Bravo Advantage verhoogt de waarde van het bedrijf tot $ 11,1 miljard.


Palo Alto, ook in Silicon Valley, heeft nu zeven door Israël gestichte eenhoorns. Deze omvatten verzekeringsonderbrekers Hippo ($ 5 miljard) en Next Insurance ($ 4 miljard), evenals Wiz , dat op 22 maart een ronde van $ 130 miljoen sloot en beweert de snelst groeiende startup voor cloud beveiliging ooit te zijn, met een waardering van slechts $ 1,7 miljard. drie maanden sinds het opduiken uit stealth.


Mountain View staat op het briefpapier van Rapyd ($2,5 miljard), SentinelOne ($3,1 miljard) en Redis Labs ($2 miljard).


Het in San Mateo gevestigde Tipalti (het Hebreeuwse woord voor "Ik zorgde ervoor") heeft zijn crediteuren- en wereldwijde overmakings automatisering oplossingen zien uitgroeien tot een onderneming met een waarde van $ 2 miljard.


Dremio , een motor voor het beheren van big data ($ 1 miljard), en Innoviz ($ 1,4 miljard), een LiDAR-fabrikant, hebben hun hoofdkantoor in Santa Clara.


"Silicon Valley leeft volgens de mantra 'beweeg snel en breek dingen'," zei Kaplowitz. "De Israëli's hebben daar natuurlijk een woord voor: chutzpah ."
55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page