top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Carrefour komt naar Israël


Carrefour Dubai. Screenshot YouTube


Een van de grootste supermarktketens ter wereld zal ook winkels openen in Israël. Binnen drie jaar zullen naar verwachting ongeveer 150 "Bitan-Mega"-filialen, parallel met de opening van andere, filialen van de winkelketen worden. "Consument krijgt betere producten, tegen meer betaalbare prijzen"", meldt Channel 13 News.


Electra Holding maakte zondag bekend een memorandum van overeenstemming (MoU) te hebben getekend met de Franse supermarktketen Carrefour, die naar verwachting eind 2022 een aantal vestigingen in Israël zal openen. Daarnaast zullen binnen drie jaar meer dan 150 "Bitan -Mega" supermarkten worden omgezet naar Carrefour winkels. De franchiseovereenkomst tussen partijen is voor een periode van 20 jaar, met de mogelijkheid van verlenging met nog eens 20 jaar.


Carrefour, de grootste internationale retailer tot nu toe in Israël winkels zal gaan openen, heeft ongeveer 14.000 vestigingen in meer dan 40 landen en een omzet van 81,2 miljard euro. Het bedrijf is actief in verschillende winkelformules: hypermarkten, supermarkten, Cash & Carry, gemeentelijke winkels en online verkoopsites, op maat van elk land en elke staat.


Voor Carrefour is het een verlengstuk van de internationale activiteiten van het bedrijf, Patrick Laspergos, voorzitter van de internationale divisie van het bedrijf, zei: "We zijn verheugd de overeenkomst te ondertekenen, die eens te meer de solide fundamenten van Carrefour's internationale franchisestrategie bewijst. De koopkracht van de consument wie krijgt betere producten, tegen gunstigere prijzen."


Electra Consumer Products CEO Zvika Schweimer zei dat "Carrefour's intrede in Israël de grootste en belangrijkste stap is in de geschiedenis van de detailhandel in Israël ooit. "Carrefour is een toonaangevende wereldwijde marketingketen en een van de grootste voedsel- en consumentenproducenten ter wereld, waardoor het mogelijk wordt om de voedsel- en consumptiemarkt in Israël te leiden en nieuwe gebieden te betreden.
112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page