top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Chanukah Concert in het Concertgebouw in Amsterdam


Na een onderbreking in 2020 vanwege de pandemie van het coronavirus, is het inmiddels beroemde jaarlijkse Chanukah Concert in het Amsterdamsche Concertgebouw weer terug en vindt het plaats op zondag 28 november a.s.


Kom het begin van Chanukah vieren in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en kijk hoe de kaarsen van de chanukiah (menora) worden aangestoken, terwijl de wereldberoemde cantor Simon Cohen uit Israël de Chanuka liederen zingt.. Maestro Jules van Hessen heeft een gevarieerd programma samengesteld met pareltjes uit de joodse en Israëlische muziektradities.


Muzikanten en repertoire

We hebben de wereldberoemde en inspirerende cantor Simon Cohen uit Israël uitgenodigd als solist voor de avond. Muzikaal leider van het concert is de Nederlandse sterdirigent Jules van Hessen. Maestro Van Hessen heeft een breed programma samengesteld met Joodse, Israëlische, klassieke en hedendaagse muziek.


Chanukah 2021

Chanukah, het lichtfeest, is een oude Joodse feestdag. De Stichting Chanoekaconcert en de Joodse Gemeente Amsterdam vieren de 1e Chanoekanacht door gezamenlijk de Chanoekiah (traditionele achtarmige kandelaar) op het podium van Het Concertgebouw aan te steken. We hebben een speciaal programma samengesteld dat zowel een joods als niet-joods publiek zal aanspreken. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.


Over hoofdsponsor B'nai B'rith Loge Hilleel

B'nai B'rith is de oudste joodse dienstverlenende organisatie ter wereld. Het komt op voor het welzijn van Joodse burgers over de hele wereld en voor het bestaan ​​en de bescherming van de staat Israël.


Verfrissingen

Tijdens ons concert geniet u van meer dan alleen muziek. Iedereen wordt getrakteerd op een speciale Chanuka delicatesse 'sufganiot' (gelei-donuts) en koosjere wijn - allemaal inbegrepen in de ticketprijs.


Prijzen zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling, de tickets zijn alleen te bestellen via de website van het Concertgebouw , klik hier.

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page