top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Commandant van Duitse strijdkrachten bracht een bezoek aan Israël


Generaal Eberhard Zorn (L) met IDF Chef Luitenant-kolonel Aviv Kohavi (R). Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Commandant van de Duitse strijdkrachten, generaal Eberhard Zorn, sloot dinsdag zijn bezoek aan Israël af. Het bezoek vond plaats op de marinebasis van Haifa, waar het Duitse marineschip "Fregatte Bayern" in de haven aanmeerde. Generaal Zorn werd vergezeld door de commandant van de marinebasis van Haifa, Tal Politis.


Als onderdeel van zijn reis bezocht de commandant van de Duitse strijdkrachten de 91e Galilea-divisie van het Northern Command. De Commandant der Strijdkrachten ontving een briefing van de Stafchef van de 3e Brigade, kolonel (res.) Roy Roussi over Libanon en de regionale verschansing van het terroristische leger van Hezbollah. Generaal Zorn bezocht vervolgens de aanvalstunnel die door het terroristische leger van Hezbollah was gebouwd om te infiltreren op Israëlisch grondgebied.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Op het hoogtepunt van het bezoek had Chef Defensie Zorn een ontmoeting met zijn tegenhanger, Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi op de marinebasis van Haifa. Bij de bijeenkomst waren de opperbevelhebber van de Israëlische marine, David Saar Salama en het hoofd van het directoraat Strategische planning en samenwerking (J5), generaal-majoor Tal Kelman aanwezig.


De Duitse Chef van Defensie en de Israëlische Chef van de Generale Staf bespraken het belang van de aanwezigheid van internationale troepen in de regio, met name de betrokkenheid van Duitse troepen bij het bevorderen van veiligheid en stabiliteit in de regio.


De twee legercommandanten. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De bijeenkomst omvatte een dialoog tussen de commandanten over de vruchtbare en groeiende samenwerking tussen de legers van Israël en Duitsland. Het strategische partnerschap tussen Israël en Duitsland omvat internationale oefeningen, gedeeld leren en veiligheidsanalyses van gemeenschappelijke bedreigingen.


Gelijktijdig met het bezoek van de Duitse Commandant der Strijdkrachten, bracht de commandant van de 2e vloot van de Duitse marine, Alex Shultz, en bezoek aan Flottielje 7, vergezeld van het hoofd van de marine operaties van de Israëlische marine. Daniël Hagari.71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page