top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling aantal virus patiënten in de ziekenuizen; R-waarde gedaald naar 0,83


Mobiel MDA vaccinatie station. Foto MDA


Uit de vrijdochtend bekend gemaakte cijfers blijkt dat er opnieuw minder virus patiënten in de ziekenhuizen liggen en dat de R-waarde is gedaald naar 0,80.


In totaal werden donderdag 134.778 mensen op covid-19 getest, hiervan bleken 7.813 met het coronavirus besmet te zijn, het positiviteitspercentage kwam uit op 6,31%.


Er zijn in totaal 79.799 actieve virus patiënten (woensdag 84.565), voor 99% met lichte of soms helemaal geen klachten, in het land waarvan er 165 in een quarantainehotel zitten en 1.069 in de ziekenhuizen zijn opgenomen (woensdag 1.120).


Hiervan zijn 672 als ernstig aangemerkt (woensdag 673) waarvan er 245 als kritiek zijn aangemerkt met 173 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental is met 57 gestegen tot 7.319 waar bij werd gezegd dat dit voor het overgrote deel niet gevaccineerden betreft of mensen die slechts 1 vaccinatie hadden gehad.


De R-waarde is gedaald naar 0,80 een goed teken omdat daaruit blijkt dat minder mensen iemand besmet kunnen maken met het virus.


Inmiddels is er grote kritiek op de ultraorthodoxe Israëlis die uit Uman terugkeren en waarvan inmiddels een paar honderd zijn gepakt doordat ze valse tests gebruikten terwijl ze positief bleken te zijn op het virus.


Deze zijn met ambulances naar hun huizen gebracht waar ze verplicht 10 dagen in quarantaine moeten terwijl de politie heeft aangekondigd dot streng te zullen handhaven.


Zo bleken 13 passagiers op een vlucht uit Kiev te zitten die tests hadden vervalst, meldde de Ynet-website. De passagiers werden in het vliegtuig van anderen gescheiden gehouden en werden bij aankomst in Israël onmiddellijk door de politie ondervraagd.


Premier Bennett heeft aangekondigd dat al degenen die met valse test bewijzen uit Uman terugkeerden zullen worden gedagvaard en mogelijk gevangenistraffen zullen krijgen wegens 'het in gevaar brengen van de volksgezondheid'.


"De Israëlische regering neemt een zeer serieuze kijk op patiënten die op frauduleuze wijze Israël binnenkomen door documenten te vervalsen en opzettelijk ziekten te verspreiden, wat een onverantwoordelijke daad is die de openbare vrede schaadt", zei het kabinet van de premier in een verklaring.

56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page