top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling blijft doorgaan, Covid-19 patiënten in ziekenhuizen gedaald naar 566


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het wordt steeds duidelijker dat het einde van de vierde Covid-19 golf is, nu ook vandaag weer uit de cijfers van het ministerie blijkt dat de dagelijkse daling van het aantal patiënten door blijft gaan. Op woensdag zeiden de virus top experts in Israël al dat de vierde golf is bedwongen maar, zeiden ze erbij, een overwinning is het niet.


Op woensdag werden 105.742 mensen getest op Covid-19, waarbij 1.732 besmet bleken te zijn (1,73%). Het totaal aantal viruspatiënten in Israël is gedaald naar 22.107, waar dat op dinsdag nog op 25.127 stond.


In de quarantainehotels zitten 56 mensen terwijl het aantal patiënten in de ziekenhuizen met 37 is gedaald en nu op 566 staat.


Hiervan verkeren 403 in ernstige toestand, dat zijn er 9 minder dan op dinsdag, waarvan 168 zijn aangesloten op beademingsapparatuur, 10 minder dan op dinsdag.


Het aantal doden staat op 7.959, hetgeen betekend dat er in de afgelopen 24 uur niemand aan de gevolgen van het virus is overleden.


Bijna 80% van alle patiënten in de ziekenhuizen is niet gevaccineerd, zei het ministerie.


Uit onderstaande grafiek blijkt duidelijk het overgrote aandeel van niet gevaccineerde viruspatiënten per leeftijdsgroep, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.


51 weergaven0 opmerkingen
bottom of page