top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoewel het lijkt dat de 4e virusgolf is verslagen zeggen top experts dat er geen overwinning is


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Hoewel het erop lijkt dat Israël binnenkort de 4e virusgolf achter zich heeft, zeggen de virus top experts in het land dat ondanks de bemoedigende trends van de afgelopen weken, nog te vroeg is om de overwinning te vieren, omdat het Covid-19 virus niet zal worden uitgeroeid.


Wel zijn ze het erover eens dat de derde vaccinatie tot een jaar kan beschermen, maar dat er rekening moet worden gehouden met nieuwe varianten, zoals dat ook bij de griep het geval is.


Zo zei professor Nadav Davidovitch ,directeur van de School of Volksgezondheid aan de Ben-Gurion University of the Desert, Beersheva, en hoofd van de Israëlische Vereniging van Artsen in de Volksgezondheid, tegen de krant Haaretz: "De belangrijkste fout die we tussen april en juli hebben gemaakt, was om het einde van COVID te vieren, omdat we hoge vaccinatiegraden hadden, en we de meeste beperkingen ophieven maar we begrijpen nu dat we COVID niet zullen uitroeien"


Hij voegde eraan toe dat "we door moeten gaan met vaccineren en ons moeten voorbereiden op de mogelijkheid van een vijfde virusgolf, vooral tijdens de winter".


Rivka Abulafia-Lapid, een viroloog aan de Hebreeuwse Universiteit, zei tegen Haaretz, dat ze van mening is dat Israël een fout heeft gemaakt na de derde golf door toeristen te snel terug te verwelkomen, en zo de deltavariant te helpen verspreiden. Deze keer, zei ze, moet er meer aandacht worden besteed aan het risico van varianten die uit het buitenland komen, aangezien het internationale reizen over de hele wereld weer een vlucht neemt en toeristen zullen terugkeren naar Israël.


Professor Eyal Leshem, directeur van het Centrum voor Reisgeneeskunde en Tropische Ziekten in het Sheba Medisch Centrum, zei tegen Haaretz , dat " de beperking van toekomstige golven zal afhangen van het toezicht op zowel de effectiviteit van het vaccin als de opkomst van nieuwe varianten. "We moeten maximaal gebruik maken van de interventies die het meest effectief zijn - voornamelijk vaccins"


Tegen de Times of Israel zei Rivka Abulafia-Lapid, dat "als we eenmaal drie vaccins hebben, de bescherming een jaar zal duren", waaraan ze toevoegde "dat er ongeveer een jaar lang een goed geheugen in het lichaam zou moeten zijn dat in veel gevallen COVID-infectie kan bestrijden."


Ze zei: “Met de eerste injectie geef je het immuunsysteem een ​​'eerste les', waardoor het de herinnering krijgt om een ​​specifiek virus te bestrijden. Bij de tweede vaccinatie 'herinner je je' en bij de derde vaccinatie is het effect nog sterker.”


Ze gaf het voorbeeld van het humaan papillomavirusvaccin, dat in Israël wordt gegeven bij de geboorte, na twee maanden en na zes maanden; het hepatitis B-vaccin, dat wordt gegeven bij de geboorte, één maand later opnieuw en nog eens na zes maanden, en het rotavirus vaccin, dat wordt gegeven na twee maanden, vier maanden en 18 maanden. In elk van deze gevallen biedt het derde schot langdurige bescherming, zei ze.


97 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page