top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 4 velden waar Israël zwaar in investeert om te promoten


Ter illustratie. Foto door Alex Knight op Unsplash


De Israel Innovation Authority gaat gedurende drie jaar $ 70 miljoen investeren in het opzetten van nieuwe consortia om startups te helpen in gekweekt vlees, insectenkweek, mens-robotinterface en op vloeistofbemonstering gerichte medische diagnose.


Dit is een van de grootste publieke investeringen in kweekvlees ter wereld, aldus ISRAEL21C.


De financiering wordt verstrekt via het Generic Technology Research Consortium-programma van het IIA, dat subsidies verstrekt voor onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking in het kader van een vereniging van industriële bedrijven en onderzoeksinstellingen.


Elk consortium zal ongeveer 10 bedrijven en 10 academische onderzoeksgroepen omvatten.


Dror Bin, CEO van de Israel Innovation Authority, zei dat de vier nieuwe consortia gebieden vertegenwoordigen "met het potentieel voor een aanzienlijke economische impact, met een substantiële behoefte aan overheidsbemoeienis".


De consortia van gekweekt vlees en medische diagnose, voegde hij eraan toe, zijn het resultaat van de uitgebreide promotie van het IIA voor bio-convergentie - technologieën die biologie combineren met technische aspecten zoals elektronica, AI, computationele biologie, fysica, nanotechnologie, materiaalwetenschap en geavanceerde genetische manipulatie.


Er is een oproep tot het indienen van voorstellen uitgeschreven voor:


  • Gekweekte vleestechnologieën voor massaproductie van laboratoriumvlees tegen concurrerende prijzen met conventioneel geslacht vlees. Dit initiatief wordt getest door Tnuva's innovatiedivisie in de hoop een brede exportgerichte Israëlische industrie op te zetten.

  • Een circulaire economie van producten die draaien om de zwarte soldaatvlieg , een insect dat organisch afval kan afbreken, het aantal stortplaatsen kan verminderen en een bron van eiwitten kan zijn voor veevoer. Dit initiatief wordt uitgevoerd door Prism om een ​​nieuwe waardeketen in de insectenlandbouw te creëren.

  • Vloeistofbemonsteringstechnologieën en sensoren om biologische markers voor vroege diagnose van ziekten - zoals pancreaskanker, leververvetting, hepatitis en de ziekte van Alzheimer) niet-invasief te detecteren, zelfs voordat de symptomen optreden. Dit consortium wordt bestuurd door startups onder leiding van Senseera .

  • Technologieën om de interactie tussen mens en robot te verbeteren om robottaken te promoten en te stroomlijnen met behulp van natuurlijke en eenvoudige onderlinge communicatie. Dit consortium, onder leiding van Elbit, ICT en Cyber, zal een kit met generieke capaciteiten ontwikkelen die kunnen worden geïntegreerd in een verscheidenheid aan robottoepassingen voor de civiele markt (verpleeghuizen, ziekenhuizen, industrie en logistiek) en de beveiligingssector.

56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page