top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De allereerste Abraham Accords Esports Peace Games worden in Israël gehoudenDe Amerikaanse ambassade in Israël, in samenwerking met filantroop Sylvan Adams, het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, LionTree LLC en de Israeli Esports Association hebben woensdag de allereerste Abraham Accords Esports Peace Games aangekondigd.


Deze zullen plaatsvinden op 26-28 januari 2023 in Tel Aviv, Israël. Het evenement wordt ook ondersteund door het Museum of Tolerance Jerusalem, dat werkt aan het promoten van de waarden van tolerantie en coëxistentie tussen joden, moslims en christenen, vooral in het kader van de landen van de Abraham-akkoorden.


Esports Peace Games is een digitaal videogaming kampioenschap waarin nationale teams uit landen in de regio strijden om 's werelds toonaangevende competitieve Esports titels. Tijdens het evenement zullen onder meer deelnemers uit Israël, de Verenigde Staten, MENA-landen zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Marokko aanwezig zijn. Een prijzenpot van $ 82.000 wordt verdeeld onder de winnaars.


Met een internationale industriewaarde die naar verwachting in 2025 1,8 miljard USD zal bedragen, is Esports een groeiend wereldwijd fenomeen dat volgens branchestatistieken wereldwijd een publiek trekt van wel 400 miljoen. Spelers zullen individueel of als teams strijden, met competities inclusief hoge inzetprijzen en het aantrekken van massale sponsoring en wereldwijde aandacht.


De organisatoren kondigden plannen aan om maximaal 10 landen op te nemen in dit inaugurele mega-evenement tegen een productiekost van $ 1,5 miljoen, in de hoop de concurrentie in de komende jaren uit te breiden en te laten groeien.


Het evenement wordt gehouden in de "Shlomo Group" Arena in Tel Aviv en zal duizenden toeschouwers uit het hele land aantrekken, die ook kunnen genieten van een open gaming festival dat naast het toernooi wordt gehouden, waardoor het publiek met elkaar in contact kan komen via de gamewereld. Bovendien zullen de deelnemers van over de hele wereld die het toernooi bezoeken, rondleidingen en rondleidingen door Israël maken.


Medevoorzitter van de Spelen, Thomas R. Nides, Amerikaanse ambassadeur in Israël: “De Abraham-akkoorden zijn cruciaal voor de stabiliteit en welvaart in de regio. De Biden regering ziet het als haar taak om de akkoorden van een start tot een echte operatie te brengen. En een van de belangrijkste mechanismen om dat te bereiken, is het opbouwen van verbindingen tussen mensen - hoe meer mensen elkaar begrijpen, hoe gemakkelijker het is om problemen op te lossen. Zeker onder jongeren. Dit Esports toernooi - het eerste in zijn soort - is een van de vele gezamenlijke culturele activiteiten die rond de Akkoorden worden georganiseerd, waarbij jongeren uit de regio worden betrokken om ervoor te zorgen dat de Akkoorden worden nageleefd."


De heer Sylvan Adams, medevoorzitter van de Esports Peace Games: “De Abraham-akkoorden zijn een game-wisselaar voor onze regio, waarbij onze nieuwe diplomatieke betrekkingen zakelijke, educatieve en wetenschappelijke uitwisselingen bevorderen. Maar om dit te laten voortbestaan, om de warme vrede te weven die we allemaal zoeken in de regio, moeten we uitwisselingen van mensen tot mensen hebben - op sportief, cultureel en vooral toerisme - met onze buren. Sommige van mijn projecten, zoals de Giro D'Italia en de IronMan kampioenschappen in het Midden-Oosten, hebben deze mogelijkheden geopend. Esports introduceert een geheel nieuwe cohort in Israël. We zullen de gaming gemeenschap verwelkomen en opnieuw getuige zijn van de kracht van sport om mensen in vriendschap samen te brengen in dit nieuwe Midden-Oosten.”


Emmanuel Nahshon, adjunct-directeur-generaal voor openbare diplomatie van Buitenlandse Zaken:


“De Abraham-akkoorden hebben een nieuwe regionale realiteit van samenwerking en vriendschap gecreëerd. Bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn we trots en blij om samen te werken aan dit prachtige Esports Abraham Accords-project, dat jonge mensen uit onze regio en daarbuiten samenbrengt.”


Ido Brosh, President, Israeli Esports Association: “Israëlische gamers spelen al lang graag online met alle mensen, medegamers, van over de hele wereld, inclusief het Midden-Oosten. Het is een ware eer om hen in Israël te mogen verwelkomen en een teken van hoe veel meer we delen dan ons verdeelt. Ik ben onze partners bij de MFA, ambassadeur Nides, de onofficiële ambassadeur van Israël, Sylvan Adams, en het team van LionTree zo dankbaar voor hun toewijding om dit initiatief te lanceren en vrede op te bouwen via Esports en mensen samen te brengen.”


39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page