top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De bij terreuraanslag omgekomen Israëlische bewaker is begraven


Screenshot Channel 13 news


Honderden mensen kwamen naar de begraafplaats om Vyacheslav Daniel Golev, de 23-jarige bewaker die afgelopen vrijdag door Palestijnse terroristen werd doodgeschoten in Ariël, te vergezellen op zijn laatste reis en hun respect te betuigen.


De neef van Vyacheslav, Vladimir, prees hem: "Beste Slava, je hebt ons allemaal gediend als een voorbeeld van een goede man in deze wereld. We hielden allemaal van je, we zullen je echt missen. Je had zo'n groot en goed hart".


Aliza Bloch, de burgemeester van Beit Shemesh, prees hem: "Onze Daniel is een held, je stond als een muur in het aangezicht van de moorddadige terroristen totdat je instortte van het moorddadige vuur, ze zeiden van je dat je zo sterk bent als een stier. Ik groet je.'


De rabbijn van Vyacheslav, Rabbijn Jaakov Doktor, bracht hulde aan hem en zei: "Hij werd gedood voor de heiliging van G'd. Het is noodzakelijk om op de grafsteen 'De Heilige' Daniël te schrijven".

Daniel Zilbergstein, een van Golevs jeugdvrienden, zei: "Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren met een vriend, iemand die zo dicht bij mij staat."


"Hij verdedigde altijd iedereen, of zijn broers en zussen, vrienden, iedereen die hij kende, als er iets gebeurde, hij altijd de eerste was om hen te verdedigen", vertelde hij aan Channel 12.


Inmiddels zijn uit nieuwe details uit het onderzoek vermoedens ontstaan ​​dat de vader van een van de verdachten de twee kwam ophalen nadat ze de auto hadden verbrand en hen hielp ontsnappen, aldus berichten in de Israëlische media.


De vader is gearresteerd als een belangrijke medeplichtige.


Veiligheidsfunctionarissen denken dat de verdachten na de aanval ongeveer 15 minuten hebben gereden, de auto vervolgens op een open plek hebben gestopt en in brand hebben gestoken.


Ze bleven enkele uren te voet in het gebied, voordat ze contact maakten met een van hun vaders, die hen ophaalde in zijn voertuig en naar huis bracht, meldde Channel 13.

71 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page