top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De chips van Lay's worden gestapeld in Israëlisch milieuvriendelijk materiaal


PepsiCo gebruikt een plastic alternatief van UBQ in zijn display stands voor Lay's chips. Foto met dank aan UBQ


Het in Israël gevestigde UBQ Materials , ontwikkelaar van geavanceerde materialen gemaakt van ongesorteerd huishoudelijk afval, heeft aangekondigd dat PepsiCo in heel Europa milieuvriendelijke Lay's chips-displays lanceert, gedeeltelijk gemaakt met UBQ bio-based thermoplast ter vervanging van conventionele op olie gebaseerde kunststoffen.


Na PepsiCo's succesvolle pilot om UBQ op te nemen in verzendpallets , verdiept het bedrijf zijn samenwerking met UBQ in aanvullende categorieën in de supply chain.


PepsiCo heeft ook de eerste logistieke pilot uitgebreid en 30.000 extra verzendpallets besteld die met UBQ zijn gemaakt.


Samen met vijf andere vernieuwers van oplossingen is UBQ Materials onlangs geselecteerd om de duurzaamheidsagenda van PepsiCo vooruit te helpen.


"Het op afval gebaseerde thermoplastische materiaal van UBQ Materials vermindert het afval op de stortplaats, voorkomt emissies en brengt ons naar circulariteit. Daarom werken we eraan om het gebruik van UBQ wereldwijd op te schalen", zegt David Schwartz, VP, PepsiCo Labs tegen ISRAEL21C.


Na een investeringsronde onder leiding van TPG Climate Rise, breidt UBQ Materials wereldwijd uit met een grootschalige faciliteit en laboratorium in Bergen Op Zoom, Nederland, waardoor het bedrijf voor geavanceerde materialen afval verder kan lokaliseren naar productiecycli in heel Europa.


Andere klanten van UBQ Materials zijn Mercedes-Benz en Arcos Dorados , 's werelds grootste franchisenemer van McDonald's-restaurants in Latijns-Amerika.


804 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page