top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De eerste Lego-winkel in Israël is geopend in Dizengoff center Tel Aviv


Lego winkel Dizengoff center Tel Aviv. Screenshot YouTube


Onder grote belangstelling heeft Lego zijn eerste winkel in Israël geopend. Het bedrijf zei dat de winkel in het Dizengoff Center in Tel Aviv tijdens de eerste drie uur dat het gistermiddag in open was, door 5.500 mensen werd bezocht. Lego heeft NIS 2,4 miljoen (€ 682.000) geïnvesteerd in de 240 vierkante meter grote winkel, die een van de 678 Lego-winkels wereldwijd is.


De Israëlische franchisenemer voor Lego is Eran Tor, de eigenaar en CEO van TorGaming, die al belangrijke merken in Israël heeft gelanceerd, waaronder Nintendo, en diende als CEO van de iDigital winkelketen voor Apple-producten.


In de afgelopen maanden heeft Tor samen met Lego het concept van de Israëlische winkel gebouwd, aangepast voor Israëlische klanten en zijn er meer winkels gepland door het hele land.


De winkel zal zowel reguliere als op maat gemaakte Lego-producten verkopen. In de toekomst krijgt de winkel een 3D-printer waarmee klanten Lego-look-a-likes van zichzelf kunnen printen.

Tor zei tegen Globes: "Ik ben trots en opgewonden om de winkel te openen. Israëlische consumenten hebben gewacht op de Lego-ervaring die in het buitenland kan worden beleefd en nu kunnen ze deze voor het eerst in Israël ervaren. De ervaring wordt gecombineerd met een enorm assortiment van modellen en zoiets is nog nooit in Israël gezien, en we zullen unieke producten aanbieden die alleen in de officiële winkels over de hele wereld te vinden zijn."


"Wij geloven dat de Israëlische consument niet in het buitenland hoeft te kopen en vandaag is hier een revolutie. De prijzen zijn concurrerend, precies zoals in Europa en de VS en sinds we de opening van de winkel hebben aangekondigd, is de gemiddelde prijs op de Israëlische markt met 35% gedaald. Het is geen geheim dat de prijzen in Israël tot de hoogste ter wereld behoorden en we hebben gewerkt om dit te veranderen en een revolutie teweeg te brengen. Sommige van onze producten zijn goedkoper dan Amazon. Soms zijn we goedkoper en soms zullen we duurder zijn, maar vandaag er is geen reden om Lego vanuit het buitenland in je bagage te sjouwen."89 weergaven0 opmerkingen

Komentáře


bottom of page