top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De IDF maakt een doorgang mogelijk vanuit de Shifa-, Rantisi- en Nasser-ziekenhuizen naar het zuiden


Foto IDF woordvoerder


De IDF maakt een doorgang mogelijk vanuit de Shifa-, Rantisi- en Nasser-ziekenhuizen in de noordelijke Gazastrook en opende een extra doorgang om de burgerbevolking in staat te stellen naar het zuiden te evacueren voor hun veiligheid


Na de herhaalde oproepen van de IDF aan inwoners van Gaza om voor hun eigen veiligheid uit het noorden van Gaza te evacueren, maakt de IDF een doorgang mogelijk vanuit de ziekenhuizen van Shifa, Rantisi en Nasser.


De afgelopen dagen heeft een hoge officier van de Israëlische Coördinatie- en Liaisonadministratie voor Gaza meerdere keren met de manager van het Shifa-ziekenhuis gesproken en hem mogelijke passages uit het ziekenhuis voorgelegd.


IDF-soldaten openden en beveiligden een doorgang waardoor de burgerbevolking te voet en met ambulances kon evacueren uit de ziekenhuizen van Shifa, Rantisi en Nasser.


De terroristische organisatie Hamas blijft voor haar terroristische activiteiten gebruik maken van civiele structuren in de Gazastrook, waaronder ziekenhuizen.


Bijgevoegd is een telefoongesprek tussen een hoge officier van de Israëlische Coördinatie- en Liaisonadministratie (CLA) en de manager van het Shifa-ziekenhuis gisteravond.365 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page