top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Israëlische Riviera: welkom in Netanya


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Move over Tel Aviv. Opgericht in 1929 en minder toeristisch dan Tel Aviv - Netanya is een echte badplaats waar je als toerist veel vermaak en cultuur kan vinden: van cafeetjes, restaurants en winkelcentra, tot een levendige markt, bioscopen, kunstgalerieën en verschillende openlucht evenementen en festivals die in de zomer worden gehouden.


Stranden


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Door haar zonnige witte stranden en prachtige promenades wordt Netanya door velen beschouwd als de Israëlische Riviera en trekt de stad het hele jaar door toeristen aan. De stad heeft 13,5 kilometer aan witte stranden en er worden verschillende activiteiten gehouden: surfen, beachvolleybal, zandvoetbal en paragliding. Voor wie liever wilt ontspannen en wat vitamine D van de beroemde Israëlische zon wilt opnemen, zijn er stranden als Blue Bay Beach, Zanz Beach, Onot Beach, Amphi Beach, Herzel Beach en de beroemde Poleg Beach.


Promenades


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Netanya heeft daarnaast een aantal prachtig vormgegeven en goed onderhouden promenades, zoals de Hamelachim promenade, de Nizza promenade en de Rishonim promenade. Deze reeks promenades is de langste in zijn soort in Israël en maakt ook deel uit van het nationale wandelpad "Shvil Israël". Het meest westelijke deel van de stad is gebouwd op een zandstenen heuvelrug die zich uitstrekt van noord naar zuid en op een hoogte van 25 tot 45 meter boven de zeespiegel ligt. Het hoogteverschil tussen het strand en het bebouwde deel van de stad creëert een uitstekende gelegenheid om te verblijven in een uniek landschap dat elders in Israël niet te vinden is. Enkele van de populairste wijken liggen aan de kust en de balkons op de hoge verdiepingen bieden uitzicht op de Middellandse Zee.


Culinair en cultuur


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Verder biedt Netanya, als stad van immigranten, een verscheidenheid van restaurants om uit te kiezen: van streetfood en budget eettenten tot high end restaurants. Ook is er de Netanya markt, die beschouwd wordt als een van de mooiste en kleurrijke markten in Israël. Allerlei soorten vruchten en groenten naast verschillende soorten gebakken goederen en brood, evenals bekende restaurants, slagers en viswinkels, kledingwinkels en geurige kruiden geven de markt een levendig en authentiek karakter. Daarnaast kent de stad ook indrukwekkende musea en galerieën zoals The Well House, de Cliff galerie, het Museum van Yemenite Jewish Heritage en het Beit Hagdudim (Jewish Legion) Museum.


Het weer


Het weer in Netanya is bijna het hele jaar door zonnig. De zomermaanden zijn heet en vochtig en de wintermaanden mild. Enkele leuke hotels zijn The Lagoon Netanya, Hotel Seasons en Hotel Residence Beach. Tot slot zijn er in de afgelopen tien jaar bijna 20.000 mensen uit Frankrijk naar Netanya verhuisd, dus wees zeker niet verbaasd als je veel Frans hoort op straat of op het strand!186 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Jaap van Duin
Jaap van Duin
Mar 03, 2023

Zie een mooie Nederlandse uitvinding waar ik nog aan gewerkt

Like
bottom of page