top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De kickbokskampioen van Israël is een nieuwe immigrant uit India


Obed Hrangchal, rechts, werd op 17 maart 2023 Israëls kickbokskampioen. Foto met dank aan Ramon Gym Club via ISRAEL21C


Obed Hrangchal, 28, een mixed martial arts- en kickbokskampioen in zijn geboorteland India, die nu een yeshiva-student is in de Israëlische stad Ma'alot, werd onlangs de kickbokskampioen van zijn nieuwe land tijdens een nationale wedstrijd.


Concurreren in de 57-kg. divisie, won Hrangchal het kampioenschap in een evenement dat 150 deelnemers van clubs uit heel Israël aantrok.


"Ik ben erg blij met deze overwinning. Ik heb er altijd van gedroomd om Aliyah te maken [immigreren naar Israël] en een Israëlisch kampioen te worden. Ik droom er nu van om Israël te vertegenwoordigen in internationale kickbokswedstrijden”, zei Hrangchal tegeh ISRAEL21C.


Hrangchal is een religieus oplettend lid van de Bnei Menashe- gemeenschap, afstammelingen van een van de 10 verloren stammen van Israël. Hij groeide op in Aizawl, een stad met 300.000 inwoners in de noordoostelijke Indiase staat Mizoram.


"Ik begon vechtsporten te beoefenen vanaf ongeveer 6 jaar oud, maar zonder de juiste instructie", zei Hrangchal. “Ik verbeterde gestaag en toen begon ik te concurreren op staatsniveau in 2014, toen ik deelnam aan Chinees kickboksen, of wushu, en de tweede plaats behaalde. Datzelfde jaar begon ik mixed martial arts te studeren onder een instructeur.”


Obed Hrangchal op het podium als de winnaar van de nationale kickbokswedstrijd van Israël. Foto met dank aan Ramon Gym Club via ISRAEL21C


Hij won prijzen van de Mizoram State Sport Council en de Mizoram State Wushu Association, die zijn aangesloten bij de Indian Olympic Association en het Internationaal Olympisch Comité.


David Ramon, de coach van Hrangchal bij de Ramon Gym Club in Ma'alot, verwacht dat zijn student een plekje in het nationale team van Israël verdient en in november deelneemt aan het Senior Kickboxing World Championship in Portugal.


"Obed is een charmante en geliefde man met een buitengewoon sportief talent die heel hard traint", zei hij tegen ISRAEL21C. "Ik twijfel er niet aan dat hem een ​​mooie toekomst te wachten staat."


Hrangchal en zijn gezin emigreerden in 2020 naar Israël met de hulp van de in Jeruzalem gevestigde organisatie Shavei Israel. Zijn ouders, Gabriël en Ruth Hrangchal, wonen in Nof HaGalil, in de buurt van Nazareth.


"Obed is een ander uitstekend voorbeeld van hoe de Bnei Menashe kunnen bijdragen aan de Israëlische samenleving, ieder op zijn of haar eigen manier", zegt Michael Freund, de oprichter en voorzitter van Shavei Israel. "Ik hoop dat we hem binnenkort wereldwijd medailles voor Israël zien winnen."


Tot nu toe zijn meer dan 5.000 Bnei Menashe naar Israël verhuisd in de afgelopen twee decennia, en nog eens 5.000 blijven in India wachten om terug te keren na meer dan 27 eeuwen in ballingschap.63 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page