top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De nieuwgebouwde veiligheidsbarrière van Judea en Samaria als onderdeel van terreurbestrijding


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De IDF zet haar inspanningen voort om de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria te versterken als onderdeel van de recente terrorismebestrijdingsactiviteiten van de IDF. De bouw van de barrière die in april begon, vormt een belangrijke stap in Operatie 'Break the Wave' en de voortdurende inspanningen om terrorisme te dwarsbomen en te voorkomen en de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria te versterken.


Deze operatie leidde tot aanzienlijke vooruitgang bij de bouw van de veiligheidsbarrière in de woestijn van Judea en leidde ook tot een aanzienlijke afname van het aantal illegale infiltraties op Israëlisch grondgebied.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Als onderdeel van de technische inspanningen in de Judea Brigade onder leiding van de Chief Combat Engineering Officer, BG Ido Mizrahi, en de commandant van het Combat Engineering Corps van het Central Command, LTC Ido Journo, het Engineering Corps van het Central Command, het Combat Engineering Corps' Bataljons en compagnieën van zware machines, evenals de eenheid voor zware machines van de generale staf, hebben meer dan 60 speciale gereedschappen gebruikt. Inmiddels is vijf kilometer van de nieuwe kering uitgegraven. Er is ook zeven en een halve kilometer vrijgemaakt in overleg met de Israel Nature and Parks Authority en de Israel Antiquities Authority.


Dit initiatief komt bovenop de voortdurende activiteit van de veiligheidstroepen in het gebied om illegale infiltraties in de staat Israël te voorkomen. In de afgelopen weken hebben eenheden van de Judea Brigade en het 603rd Combat Engineering Battalion, dat momenteel in het gebied actief is, meer dan 200 voertuigen verwijderd die probeerden illegaal Israëlisch grondgebied binnen te komen. De troepen arresteerden ook tientallen individuen die probeerden illegaal Israël binnen te komen.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Onlangs bezocht de IDF-chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, het gebied van de Judea Brigade. Daar werd de chef van de generale staf gepresenteerd met de inspanningen om de veiligheidsbarrière op te werpen. Als onderdeel van het bezoek kreeg de chef van de generale staf de veiligheidsuitdagingen en de handelwijze in het gebied te zien.


De commandanten van de brigade presenteerden de voortgang van de bouw langs de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria en bekeken de huidige en toekomstige technische werkzaamheden in het gebied. De chef van de generale staf kreeg gegevens te zien over de afname van het aantal illegale infiltraties door de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria in de afgelopen weken.


Bovendien werd een hoofdkwartier van een taskforce opgericht in het gebied "Maccabim", als onderdeel van de voortdurende inspanningen om de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria te versterken. Het hoofdkwartier bestaat uit twee bataljons die belast zijn met het versterken van de veiligheid langs de barrière en het voorkomen van illegale infiltraties op Israëlisch grondgebied.


De operationele taskforce, die momenteel onder toezicht staat van de commandant van de Kfir-brigade, COL Sharon Atlit, zal worden geleid door brigadecommandanten. Het hoofdkwartier van de taskforce voert uitgebreide openlijke en geheime operationele activiteiten uit die significante resultaten opleveren in het veld.


Een extra inspanning om de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria te versterken, is de bouw van een 45 kilometer lange muur langs de huidige barrière. De nieuwe muur begint in het gebied van de stad Salim in Noord-Samaria en eindigt in het gebied van de Bat Hefer gemeenschap.


De negen meter hoge barrière omvat een forse betonnen muur, verdedigingsmaatregelen en aanvullende technologische middelen. De slagboom vervangt het veiligheidshek dat zo'n 20 jaar geleden is gebouwd. Het project wordt geleid door het hoofd van de Security Fence and Border Administration, BG Eran Ofir, het Department of Engineering and Construction van het Ministerie van Defensie, het hoofd van het "Keshet Tz'vaim"-hoofdkwartier van het Central Command, BG Ofer Hindi, en extra personeel.


Chef van de Generale Staf, Aviv Kohavi: “Een paar maanden geleden begon een golf van terrorisme door het hele land, en we hebben krachtig opgetreden en zijn begonnen met Operatie 'Break the Wave'. Door het gecombineerde werk door de hele IDF, inclusief inlichtingen- en cybermiddelen, verschillende eenheden en bataljons van de Judea en Samaria Divisie en het Centrale Commando, hebben we onze doelen voortgezet om de inwoners van Israël te beschermen en terrorisme te dwarsbomen, wat de topprioriteiten zijn van de IDF. We hebben ook onze intelligentie, defensieve en operationele capaciteiten ontwikkeld en zijn verbeterd tot het punt waarop onze capaciteiten alleen al in de afgelopen vier maanden zijn vertienvoudigd.”


IDF-chef Kochavi. Foto IDF-woordvoerderseenheid


“De constructie bij de slagboom is een duidelijk voorbeeld van de ontwikkeling van onze capaciteiten. Het project is opgezet met als doel het aantal illegale infiltraties in Israël te verminderen. Door aan de barrière te werken, verijdelen we terroristische aanslagen. Tegelijkertijd vinden er dagelijks aanhoudingen plaats waarbij gezochte verdachten en terroristen worden aangehouden. Elke aanhouding voorkomt terroristische aanslagen en verijdelt terrorisme.”


“Onze missie is dat er nul terroristische aanslagen zullen plaatsvinden, en we zullen blijven opereren als dat nodig is om deze golf van terreur te stoppen en de missie te voltooien. Ik wil u bedanken en mijn diepe waardering uitspreken voor de soldaten in het gebied, zowel in reserve als in reguliere dienst, voor uw werk. De resultaten tot nu toe spreken voor zich. De missie van de IDF wordt afgemeten aan deze acties - ik ben trots op jullie allemaal."


112 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page